Zavřít reklamu

Aplikaci na rozpoznávání hudby Shazam zná zřejmě každý, kdo ve svém životě nějakou tu písničku rozpoznat potřeboval. Jedná se totiž o naprostý fenomén v této oblasti, který je využíván miliony uživatelů po celém světě. Poměrně zajímavé je pak to, že ačkoliv jej od roku 2018 vlastní Apple, což aplikaci svým způsobem předurčuje k brzkému nasazení všech systémových novinek představených jeho majitelem, tak úplně se to neděje. Až nyní se totiž naučil například widgety – tedy jednu z hlavních novinek téměř před půl rokem vydaného iOS 14. 

V minulosti Shazam Apple trochu opomínal, což se projevovalo primárně v jeho stagnaci z hlediska designu i funkcí. Když však nedávno přispěchal se vzhledem ladícím víc k novému desingovému jazyku jeho ostatních softwarů, všem bylo jasné, že se práce na Shazamu začínají opět rozjíždět a v dohledné době se dočkáme řady vylepšení. A právě jedno z nich dorazilo do App Store v aktualizaci 14.4 před pár hodinami. Jedná se konkrétně o podporu widgetů umístitelných na plochu iPhonu či iPadu a to hned ve třech verzích – konkrétně malém widgetu zabírajícím místo pro čtyři ikony, dále pak podlouhlém widgetu zabírajícím místo pro osm ikon a v poslední řadě ve velkém widgetu zabírajícím šestnáct ikon. 

Ve všech případech nabízí widgety dříve shazamované nebo chcete-li vyhledávané skladby, na jejich “profil” se můžete jednoduše prokliknout a následně si jí pustit na Apple Music, které je se Shazamem skvěle provázáno. Samozřejmostí je pak na profilu více hudby od daného autora či klip k vyhledávané skladbě. Kromě rychlého přístupu k dříve hledaným skladbám pak nabízí widget i možnost rychlého spuštění shazamování a to konkrétně přes malou ikonku s logem aplikace. Pokud jste tedy vášnivými uživateli této vychytávky i vy, určitě aktualizujte a užijte si její nové výhody. 

Dnes nejčtenější

.