Zavřít reklamu

Někteří uživatelé iPhonů si začali stěžovat na nový problém, který se týká nefunkčních aplikací třetích stran poté, co si iPhone připojí a synchronizují s Macem vybaveným M1 procesorem. První zmínky o tomto problému se objevily v prosinci, v současné době je jich mnoho a postižení uživatelé stále přibývají.

První zmínky o tomto problému se začaly objevovat na webu oficiální podpory Applu a na Redditu už v prosinci loňského roku. Zmatení uživatelé hlásili informace o tom, že jim na jejich iPhonu nefungují aplikace třetích stran. Po kliknutí na jejich ikonu buď krátce po startu spadnou, nebo se vůbec nespustí. Naopak nativní aplikace Applu fungovaly bez problému dál.

Po nějaké době se skrze analýzu diagnostických dat přišlo na to, že je problém v synchronizaci iPhonů a iPadů s Macy vybavenými M1 procesory. V některých případech může při této synchronizaci dojít k poškození některých systémových souborů, a to následně způsobuje nestabilitu aplikací. Během prosince a ledna se problém objevoval u čím dál většího množství uživatelů, což pomohlo k tomu, že se mu začali ve větší míře věnovat i softwaroví inženýři Applu. V současné době řešení tohoto problému neexistuje. Pokud tímto problémem trpíte, je jej možné odstranit buď kompletní obnovou zařízení, nebo synchronizací s nějakým starším Macem, na kterém běží některý z novějších verzí macOS. Dá se očekávat, že Apple tuto chybu opraví v jednom z nadcházejících macOS/iOS patchů.

Dnes nejčtenější

.