Zavřít reklamu

Včera vydaná první vývojářská beta operačního systému macOS Big Sur 11.3 toho přináší na Macy relativně dost nového a především pak užitečného. Jednou z těchto novinek je i upravená záložka Podpory v sekci O tomto Maci, která je nyní díky tomu daleko využitelnější než je tomu u starších verzí systému. 

Apple poskytuje na své produkty po celém světě jednoletou mezinárodní záruku využitelnou u autorizovaných poskytovatelů jeho služeb. A právě tu půjde s příchodem macOS 11.3 kontrolovat lépe než kdy předtím. Do sekce Podpora se totiž dostane po vzoru operačního systému iOS konkrétní termín trvání záruky, díky čemuž bude mít uživatel skvělý přehled o tom, zda jí je ještě možné uplatnit přímo přes Apple, či zda je jí již nutné uplatnit přes prodejce (není-li jím Apple). V České republice totiž stejně jako v mnoha dalších státech zajišťuje druhý rok záruky u produktů koupených fyzickou osobou zákon, který ji nařizuje prodejcům. 

Přestože se jedná svým způsobem o drobné vylepšení, je určitě dobré, že jej Apple na Macy nasadí. Jedná se totiž o užitečnou věc, o které je bezesporu dobré mít přehled a to přímo v systému. Doposud totiž bylo možné trvání jednoleté záruky zkontrolovat jen přes webové stránky Applu vyplněním IMEI produktu, což je v porovnání s blížící se kontrolou přes O tomto Macu nesrovnatelně delší. Na zpřístupnění této vychytávky všem uživatelům si však budeme muset počkat zhruba do poloviny března – právě v tomto období se totiž dá vydání macOS Big Sur 11.3 očekávat. 

Dnes nejčtenější

.