Zavřít reklamu

Někteří z vás již možná řešili či právě řeší to, jak na dálku uložit soubor zaslaný na Messenger v iPhone na plochu Macu. Pokud tomu tak je, můžete si být jistí tím, že se o nic přespříliš složitého nejedná, byť je samozřejmě zapotřebí mít obě zařízení nastavená správně. V následujících budech si proto ukážeme, jak na to.

  1. Na Macu otevřete Předvolby systémuApple IDiCloud a zde zvolte u položky iCloud Drive možnost Volby…
  2. Zaktivujte ve Volbách možnost ukládání na iCloud položky Plocha a složka Dokumenty. Jakmile tak učiníte, všechny soubory z vaší plochy a Dokumentů budou uloženy na iCloud, což jinými slovy znamená i to, že k nim budete mít přístup přes aplikaci Soubory na iPhonu či iPadu. A právě v tomto vzdáleném přístupu je celá síla.
  3. Na iPhone si příchozí soubor v Messengeru otevřete v prohlížeči Messengeru a dále tapněte vpravo dole na ikonku sdílení.
  4. Zvolte Otevřít v prohlížeči Safari
  5. Jakmile tak učiníte, spustí se na iPhone Safari a nabídne vám rozhraní pro stažení, které vy povolíte tapnutím na Stáhnout.
  6. V pravém horním rohu Safari se objeví prohlížeč stažených souborů, ve kterých si najdete soubor, který chcete na plochu Macu, a otevřete jej.
  7. Jakmile se otevře textový dokument, tapnete v pravém horním rohu na ikonku pro sdílení
  8. V rozhraní, které se otevře, zvolíte položku Uložit do Souborů
  9. Otevře se vám rozhraní pro uložení na příslušné místo v Souborech. Zde je potřeba zvolit iCloud Drive a jeho podsložku Plocha. Pak už stačí jen tapnout v pravém horním rohu na Uložit a je hotovo.
  10. Soubor by se měl v brzké době objevit přímo na ploše vašeho Macu, potažmo na jiném místě provázaném iCloud Drive, které jste si v předešlém kroku zvolili.

Ačkoliv se mohou zdát předešlé řádky dosti krkolomné, ve výsledku se o žádnou strastiplnou cestu nejedná – ba právě naopak. Ukládání je totiž otázkou několika málo vteřin a čas od času se určitě může hodit. Jen je samozřejmě potřeba mít na paměti, že pro sdílení souboru je potřeba mít přístup k internetovému připojení, které slouží k odeslání dat na iCloud Drive, ze kterého jsou následně odeslána do Macu.

Dnes nejčtenější

.