Zavřít reklamu

V současné době už má většina z nás v rámci mobilního tarifu k dispozici mobilní data. Problém je však v tom, že v tuzemsku jsou mobilní data stále vcelku drahé. Pokud tedy nemáte nějakou extra výhodnou nabídku, popřípadě mobilní tarif, tak nejspíše disponujete pouze několika stovkami megabajtů dat, maximálně jednotkami gigabajtů. Nám, jakožto běžným smrtelníkům, tak nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit a mobilní data šetřit. Ve výchozím nastavení iOS je aktivní funkce Asistent Wi-Fi, který automaticky přepíná na mobilní data v případě, že se ocitnete na slabé či nestabilní Wi-Fi. Tato funkce si bohužel s taktikou pro šetření dat rozhodně ruce podat nemůže. V tomto článku se podíváme, jak Asistenta Wi-Fi (de)aktivovat.

Jak na iPhone (de)aktivovat využívání mobilních dat při slabé Wi-Fi

Jestliže chcete na vašem iOS či iPadOS zařízení (de)aktivovat využívání mobilních dat při slabé či nestabilní Wi-Fi, tak se nejedná o nic složitého. Postupovat stačí následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak v horní části lokalizujte a rozklikněte kolonku Mobilní data.
  • Tímto se ocitnete v sekci nastavení, ve které lze jednoduše spravovat předvolby mobilních dat.
  • V rámci této sekce je nutné, abyste sjeli úplně dolů, pod seznam všech nainstalovaných aplikací.
  • Poté, co tak učiníte, tak už jen stačí, abyste pod seznamem kolonku Asistent Wi-Fi (de)aktivovali.

Jak už jsem zmínil výše, tak deaktivací této funkce zamezíte nadměrnému využívání mobilních dat. Asistent Wi-Fi, pokud je aktivní, automaticky přepíná na mobilní data v případě, že jste připojeni ke slabé či nestabilní Wi-Fi. Jestliže chcete větší komfort, jelikož máte velký datový balíček, tak naopak samozřejmě doporučuji, abyste si funkci aktivovali. Pod samotným názvem funkce se vám poté zobrazí, kolik mobilních dat Asistent Wi-Fi již v určitém období spotřeboval. Mimo jiné v této sekci nastavení můžete také (de)aktivovat aplikacím přístup k mobilním datům, což se může v určitých situacích hodit.

Dnes nejčtenější

.