Zavřít reklamu

Věcí, kterými můžete vyčistit displej svého telefonu je na trhu nepřeberné množství. My se dnes podíváme na sprej od společnosti PanzerGlass, který nese název Twice a Day. Jedná se o antibakteriální sprej určený na čištění displejů a dalších předmětů jako jsou brýle a tak podobně. Sprej je k dispozici v různých baleních od 8ml až po 100ml s tím, že v balení kromě spreje naleznete také mikro utěrku, kterou můžete na čištění displeje použít. Utěrka sama o sobě je celkem šikovná, ovšem vadí mi její velikost, která je velmi malá a tak přístroj sice čistíte kvalitně, ale ne tak pohodlně, jako když jej v podstatě celý obalíte do hadry a párkrát s ní potáhnete po jeho těle.

L1090339

Bohužel se mi ani v příbalovém letáku, ani na webu výrobce nepodařilo zjisti, z čeho je vlastně sprej složen. To, co zjistíte, je pouze to, z čeho složen není. Chybí v něm amoniak, alkohol, parabeny nebo parfémy. Právě to, že neobsahuje v podstatě nic škodlivého zaručuje jednak to, že s ním nepoškodíte oleofobní vrstvu telefonu, ale také to, že když telefon následně přiložíte během hovoru k obličeji, neměl by vás nijak dráždit na tváři. Výrobce uvádí pouze celkem obecnou informaci o tom, že sprej obsahuje složky, které se běžně používají v kosmetice určené pro lidi.

Sprej je sice antibakteriální, ale kvůli absenci alkoholu a dalších složek jej nelze považovat za dezinfekční a tak pokud chcete svůj telefon skutečně vydezinfikovat, budete muset spoléhat například na různé UV lampy, ozón nebo podobné vychytávky, případně použít něco, co obsahuje alkohol. Na druhou stranu i to, že se po displeji nemnoží bakterie je celkem fajn a rozhodně to drtivé většině z nás bude stačit. Obzvlášť pak s tím, co sprej umí s displejem vašeho telefonu. Jakmile jej aplikujete na hadřík nebo telefon a vyleštíte, okamžitě zmizí veškeré čmouhy i nečistoty a displej získává jako kdyby matný film. Následné otisky zůstávají na displeji cca hodinu až dvě mnohem méně, než když není displej sprejem ošetřen. Zbavíte se veškeré mastnoty a máte skutečně i na dotyk prsty stejný pocit, jako když z displeje poprvé sloupnete fólii u nového telefonu a začnete jej používat.

Resumé

Pokud hledáte šikovný sprej na čištění displeje, který skutečně působí i tak, že vás alespoň na pár hodin zbaví mastnoty a fleků na displeji, pak je PanzerGlass zajímavou volbou. Co však může někoho odradit, a plně to chápu, je poměrně vysoká cena, za kterou se sprej nabízí. Chyba navíc tentokrát není v tom, že by si prodejci účtovali nekřesťanskou marži, ale i na oficiálním obchodu PanzerGlass je zkrátka prodejní cena za 100ml balení 15 Euro, což rozhodně není málo peněz. Na druhou stranu, používám sprej už zhruba měsíc a při použití jednou-dvakrát denně jej mám více než půlku.

PanzerGlass Twice a Day sprej si můžete zakoupit přímo zde.

Dnes nejčtenější

.