Zavřít reklamu

Těšili jste se, že letošní iMacy dostanou do vínku kromě nového designu i vychytávku v podobě zabezpečení přes Face ID? Pak pro vás máme zprávu, která vás zřejmě zklame. Podle velmi dobře informovaných zdrojů agentury Bloomberg totiž s ničím takovým letos bohužel počítat nelze. Apple to sice v plánu ještě nedávno měl, své vize však nakonec přehodnotil. 

Kromě Face ID chtěl Apple naučit iMacy a MacBooky připojit se k mobilní síti a přes tu využívat internet. Tyto plány však nakonec vzaly podle Bloombergu za své, jelikož se zřejmě Applu zdá, že by již bylo u letošních novinek přespříliš zajímavých vylepšení. Rozhodl se proto, že jak Face ID, tak podporu mobilních sítí přidá do jejich další generace, která dorazí nejdříve v roce 2022. Jedině tak si totiž zajistí, že budou jablíčkáři z letošních strojů ochotni upgradovat na nové, byť se samozřejmě nedá očekávat, že se tak stane v nějaké větší míře. 

Ačkoliv zdroje Bloombergu žádné další detaily o iMacích neprozradily, očekává se od nich design velmi podobný tomu, který Apple použil u Pro Display XDR. To jinými slovy znamená velmi úzké rámečky kolem displeje, odstranění spodní brady či konec zaoblených zad, která vystřídají záda rovná. Apple tedy vsadí i u Maců na hranatý design, který razí v posledních letech i u iPadů Pro a od loňska i u iPhonů. Jak oblíbený u uživatelů bude nicméně ukáže až čas. K odhalení těchto novinek by mělo dojít v průběhu letoška, pravděpodobně pak už v průběhu jeho první poloviny. 

Dnes nejčtenější

.