Zavřít reklamu

Přemýšleli jste někdy nad tím, kdo vlastní vůbec první vyrobené produkty určité modelové řady z dílny Applu? Minimálně u Macu Pro z roku 2019 pro vás máme na tuto otázku jasnou odpověď. Jeho majitelem je totiž podle oficiálního dokumentu americké vlády zveřejněného kvůli střídání amerických prezidentů v Bílém domě Donald Trump. 

K prvnímu vyrobenému Macu Pro určeného pro běžné uživatele se dostal Trump s trochou nadsázky jako slepý k houslím. Díky jeho poměrně dobrým vztahům se šéfem Applu Timem Cookem byl totiž pozván do americké fabriky na Macy Pro v Austinu, ze které si právě Mac jako připomínku své návštěvy odvezl. Pokud by vás pak zajímaly konfigurace stroje, jedná se dle dokumentu o základní model prodávaný v USA za 5999 dolarů, u nás pak za 164 990 Kč. Počítač je osazen 3,5GHz 8jádrovým procesorem Intel Xeon W s Turbo Boostem až 4,0 GHz, 32GB RAM pamětí, grafickou kartou Radeon Pro 580X s 8 GB paměti GDDR5 a 256GB SSD diskem. Na nedostatek výkonu si tedy Trump určitě nebude moci stěžovat – tím spíš, když se doposud na poli technologií věnoval maximálně tak tweetování. 

Poměrně zajímavé je, že podle seznamu darů, které Trump ve své funkci oficiálně obdržel, je Mac Pro (2019) “až” druhým nejhodnotnějším darem. Tím prvním je bronzová socha věnovaná organizací Greatest Generation Foundation. Na seznam darů se můžete podívat v tabulce níže. 

dary trump

Dnes nejčtenější

.