Zavřít reklamu

Kromě toho, že se zajímám o společnost Apple, tak mezi mé koníčky patří také auta. Čas od času se na různých automobilových fórech setkávám s uživateli, kterým nefunguje CarPlay. Tato „chyba“ se projevuje naprosto jednoduše – připojíte svůj iPhone kabelem k rádiu a na jeho displeji se objeví pouze hláška o vytváření spojení, které se však ve skutečnosti nikdy neuskuteční. Majitelé svých vozů tak čas míří k autorizovaným prodejcům, aby došlo k opravě. Věděli jste ale o tom, že řešení je ve většině případech velmi jednoduché a poradíte si bez problémů doma?

Co dělat, když nefunguje CarPlay

Pokud jste se ocitli v situaci, kdy ve vašem vozidle nefunguje CarPlay, tak se většinou nejedná o nic vážného. Vzhledem k tomu, že Apple dbá na bezpečnost svých uživatelů, tak jim jednoduše nedovoluje CarPlay aktivovat v případě, že v systému iOS není aktivovaná Siri. CarPlay byste totiž měli ovládat především prostřednictvím jablečné hlasové asistentky. Řešení je tedy následující – aktivovat Siri. To učiníte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde lokalizujte a rozklepněte kolonku Siri a hledání.
  • Zde je poté nutné, abyste Siri aktivovali, a to konkrétně zapnutím těchto funkcí:
    • Čekat na vyslovení „Hey Siri“
    • Spustit Siri postranním tlačítkem
    • Povolit Siri při uzamčení
  • Jakmile aktivujete Čekat na vyslovení „Hey Siri“, tak bude nutné projít nastavením aktivační fráze.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete na vašem iPhonu aktivovat Siri. Po aktivaci Siri zkuste telefon opětovně připojit k vašemu vozidlu, ve kterém vám CarPlay předtím nefungoval. Ve většině případech aktivace Siri pomůže – jedná se totiž o jednu z podmínek pro funkční CarPlay. Problémem každopádně je, že vám tuto podmínku vůz nijak neřekne. Většina jedinců se tak na CarPlay vykašle a dále neřeší, proč nefunguje, popřípadě někteří jedinci navštíví autorizovaného prodejce, kde si bohužel taktéž často nevědí rady. Jestliže vám aktivace Siri ve zprovoznění CarPlay nepomůže, tak si ještě zkontrolujte, zdali vozidlo CarPlay umí, a zdali jej máte aktivovaný. Některé automobilky si za aktivaci CarPlay nechají zaplatit.

Dnes nejčtenější

.