Zavřít reklamu

Pokud náš magazín sledujete pravidelně, tak jste si dost možná v posledních dnech všimli, že publikujeme články, které se zabývají aplikací WhatsApp a popřípadě jeho alternativami. Rozhodně se nejedná o žádnou náhodu, jelikož se před krátkou dobou internetem prohnala zpráva o změně podmínek a pravidel v rámci zmíněné komunikační aplikace. Ta se totiž měla ještě více propojit s Facebookem, a to za účelem sběru osobních dat, což se mnohým uživatelům pochopitelně nelíbí. Alternativ pro WhatsApp, které mohou uživatelé využít, je k dispozici hned několik. Níže přikládám článek, který vám případně může pomoci s rozhodováním, v tomto článku se konkrétně podíváme na 5 tipů a triků pro Viber, které byste měli znát.

Zobrazování online statusu

Většina komunikačních aplikací dokáže u svých uživatelů zobrazit, kdy byli naposled přihlášeni, popřípadě zdali jsou momentálně online. Na jednu stranu je tato funkce skvělá, jelikož můžete zjistit, zdali získáte odpověď ihned, anebo až za delší dobu. Někteří jedinci ale nechtějí, aby druhá strana viděla, jestli jsou online či offline. V rámci Viberu máte naštěstí možnost volby a můžete si nastavit, zdali lidé váš online status uvidí, či nikoliv. Pro přenastavení klepněte na hlavní stránce Viberu vpravo dole na Více. Zde pak otevřete Nastavení a sekci Soukromí, kde stačí deaktivovat možnost Sdílet status „Online“. Berte na vědomí, že tohle nastavení můžete změnit jen jednou za 24 hodin.

Kvalita odesílaných fotografií

Ve výchozím nastavení komunikační aplikace Viber je nastavena relativně nízká kvalita odesílaných fotek. Konkrétně se veškeré fotografie, které v rámci Viberu odešlete, zmenší na cca 250 KB. Tato předvolba má primárně chránit nadměrné využívání mobilních dat. Jestliže však máte velký či neomezený balíček dat, tak si můžete kvalitu odeslaných fotografií zvětšit. Chcete-li tak učinit, tak na domovské obrazovce Viberu klepněte vpravo dole na Více, a poté se přesuňte do Nastavení. Zde rozklikněte kolonku Média, a poté hned nahoře možnost Kvalita fotky. Z menu, které se zobrazí, pak vyberte Vynikající. Každá vámi odeslaná fotografie pak spotřebuje okolo 650 KB mobilních dat.

Přečtení zprávy

Stejně jako ostatní chatovací aplikace, tak i Viber dokáže druhé straně zobrazit, že jste si zprávu přečetli, a to společně s datem a časem. Ani tohle však nemusí všem uživatelům vyhovovat, a tak některé aplikace nabízí možnost pro deaktivaci této funkce. Rozhodně vás potěším, když řeknu, že Viber mezi tyto aplikace patří taktéž. Chcete-li tedy nastavit, aby se druhé straně nezobrazovalo, že jste si příchozí zprávu přečetli, tak se nejedná o nic složitého. Vpravo dole klepněte na Více, a poté na kolonku Nastavení. Nyní je nutné, abyste rozkliknuli záložku Soukromí, kde stačí přepínač u možnosti Oznámit přečtení přepnout do neaktivní polohy.

Kontakt se připojil k Viberu

Jestliže máte Viber už nějakou dobu nainstalovaný, tak vám dost možná čas od času přijde oznámení o tom, že se jeden z vašich kontaktů připojil do Viberu. Osobně tyto informace vnímám jako naprosto nedůležité a spíše otravné. Pokud ani vy nechcete být v budoucnu informování o tom, že se někdo z kontaktů připojil do Viberu, tak si tohle oznámení můžete deaktivovat. Stačí, abyste vpravo dole klepnuli na Více, a poté na kolonku Nastavení. Jakmile tak učiníte, tak rozklikněte možnost Upozornění. Nakonec stačí, abyste sjeli úplně dolů, kde pomocí přepínače deaktivujte možnost Kont. se připojil k Viber. Poté už vám zmíněná oznámení chodit nebudou.

Šetření dat

K mobilním datům má v dnešní době přístup už prakticky každý. Problém je však v tom, že větší datové balíčky jsou v tuzemsku stále velmi drahé. Bohužel, jakožto obyčejní smrtelníci s tím nic moc nenaděláme a musíme se přizpůsobit. Naštěstí se ale v různých komunikačních aplikacích nachází tzv. šetřič dat, který dokáže mobilní data šetřit. Takovou funkcí disponuje i Viber, takže pokud máte i vy malý datový balíček, tak zmíněnou funkci můžete využít. Stačí vpravo dole klepnout na Více, a poté na kolonku Nastavení, kde rozklikněte možnost Média. Jakmile se v této sekci ocitnete, tak sjeďte úplně dolů a pomocí přepínače aktivujte možnost Omezit používání dat. Mimo to ještě můžete deaktivovat funkce Automaticky stahovat médiaAutomaticky přehrávat videa.

Dnes nejčtenější

.