Zavřít reklamu

Zatímco design iPhonů či iPadů se Apple nebojí měnit – byť občas velmi mírně – poměrně často, v případě iMaců tomu tak rozhodně není. Tyto stroje totiž nabízí design známý z nynějška již od roku 2007, nebudeme-li tedy počítat jejich zeštíhlení. Letos bychom se však měli konečně dočkat změny, kterou nyní potvrdily i zdroje Bloombergu, které se dají označit za jedny z nejpřesnějších v Apple světě. 

Podle Bloombergu se bude nová generaci iMaců designově velmi podobat externímu monitoru Pro Display XDR. Těšit se u nich tedy můžeme na velmi úzké rámečky kolem displeje spolu s odstraněnou spodní “bradou”, ale také třeba na tělo s ostrými hranami bez zaoblení, jako je tomu u iMaců nyní. Apple má totiž na nové iMacy použít stejný designový jazyk jako na iPady Pro, iPhony 12 či chystané MacBooky Pro, díky čemuž bude jeho produktová řada naprosto skvěle sjednocena. 

Co se pak týče dalších detailů ohledně nových iMaců, uživatelé se mohou dle Bloombergu opět těšit na dvě velikostní varianty přičemž ta menší se zvětší ze současných 21,5” na 23” nebo 24”. O zvětšení většího modelu se sice nespekuluje, nebylo by však překvapením, kdyby narostl na 32” a shodoval se tak rozměrově s Pro Display XDR. Dá se totiž očekávat, že právě ten bude pro mnohé uživatele nových Maců “povinnou výbavou” při jejich práci, na což Apple při vývoji určitě myslel. Samozřejmostí je pak nasazení čipů řady M z dílny Applu. Kdy se novinek dočkáme však Bloomberg bohužel neupřesnil. 

Dnes nejčtenější

.