Zavřít reklamu

Dnes ráno jsme vás informovali o náloži novinek, které dle zdrojů velmi přesného analytika Ming-Chi Kua chystá Apple pro letošní řadu MacBooků Pro. Tyto detaily před chvílí rozšířila agentura Bloomberg o svá velmi zajímavá zjištění, díky kterým si lze nyní udělat o blížících se strojích ještě lepší představu. 

Zdroje Bloombergu tvrdí, že návrat magnetického nabíjecího konektoru MagSafe nebude pro uživatele znamenat jen zvýšení nabíjecího komfortu, ale i zrychlení nabíjení. O kolik rychlejší MagSafe oproti nynějším USB-C kabelům bude sice bohužel zdroje Bloombergu světu neprozradily, dá se však předpokládat, že se bude jednat o zrychlení skutečně značné. Port totiž bude uzpůsoben jen k tomuto procesu, čímž se Applu otevírají vcelku velká vrátka pro použití nejrůznějších technologií. 

Další příjemnou zprávou, kterou se Bloombergu podařilo zjistit od jeho zdrojů, je pak nasazení lepších displejů s vyšším jasem a kontrastem. Zda se bude jednat o panely využívaní i dnes, nebo panely s mini-LED podsvícením je sice v tuto chvíli nejasné, minimálně z hlediska vlastností by se však mohlo jednat o druhé jmenované. Díky tomu by se tak MacBooky posunuly z hlediska zobrazovacích schopností výrazně kupředu. 

Poměrně zajímavé je nicméně to, že zatímco Kuo ve své ranní zprávě hovoří o odstranění Touch Baru jako o hotové věci, Bloomberg si tímto krokem přespříliš jistý není. Připouští sice, že prototypy bez Touch Baru k dispozici Apple má, zda se pro ně finálně rozhodne není nicméně zcela jisté. Co však jisté je, je plán Applu po vzoru MacBooků Pro redesignovat i MacBooky Air. Tohoto kroku se však dočkáme nejdříve v příštím roce. 

Dnes nejčtenější

.