Zavřít reklamu

Největší mezinárodní veletrh spotřební elektroniky CES 2021 je prakticky za námi. Než se pustíme do jeho celkového shrnutí, přinášíme vám stručný přehled zajímavých novinek, které přinesl další den jeho konání – podíváme se například na velmi užitečný vypínač Philps Hue pro chytrá světla, na chytrá psí dvířka, nebo třeba na sprchu s LiDAR senzorem.

Nové přírůstky do rodiny Philips Hue

Prvky osvětlení produktové řady Hue od společnosti Philips se mezi spotřebiteli dlouhodbě těší velké popularitě. Na CES 2021 představil tento výrobce speciální vypínače pro chytrá světla. Klasické vypínače jsou často u chytrých žárovek problém – jakmile žárovku vypnete tradiční cestou za pomoci klasického vypínače, v drtivé většině případů již není možné ji ovládat z mobilního telefonu nebo tabletu, dokud vypínač opět nezapnete. Společnost Philips se rozhodla tomuto problému učinit přítrž, a představila speciální vypínač, který lze umístit pod tradiční vypínač. Philips Hue Wall Switch Module je vybaven baterií s pětiletou výdrží a zaručuje možnost ovládání chytrého osvětlení z aplikace i v případě, že uživatel vypne světlo klasickým vypínačem. Cena vypínače by měla v přepočtu činit necelých 900 korun, prodej by měl být v Evropě zahájen již letos na jaře. Společnost Philips na letošním ročníku veletrhu CES představila také venkovní světla Philips Hue Amarant, ta se však s největší pravděpodobností budou prodávat pouze na území Spojených států.

Chytrá psí dvířka a sprcha s LiDAR senzorem

Společnost MyQ představila na veletrhu CES 2021 nová chytrá dvířka pro domácí mazlíčky. Dvířka s názvem MyQ Pet Door je možné ovládat na dálku za pomoci příslušné aplikace ve spárovaném mobilním telefonu, otevření dvířek je možné aktivovat také za pomoci speciálního chytrého obojku. Dvířka vyžadují profesionální instalaci, jejich cena bude začínat v přepočtu zhruba na 64 tisících korun a jsou kromě jiného osazena soustavou senzorů, které mají zabránit tomu, aby domácí mazlíček uvízl uprostřed dvířek. Samozřejmostí je také automatický zámek, který zabrání vniknutí nežádoucích elementů do domu, a vestavěná kamera s mikrofonem. iPad Pro nemusí být jediným zařízením, které bude vybavené užitečným LiDAR senzorem. Disponuje jím například také sprcha Lux Lab D102, která byla představena na letošním CESu. U této sprchy můžete tlak i teplotu vody rychle a jednoduše ovládat pouhým gestem – pohybem dlaně ze strany na stranu můžete regulovat teplotu vody, pohybem dlaně nahoru a dolů zase ovládáte její tlak. Systém je zároveň natolik chytrý, aby dokázal rozpoznat neúmyslná gesta, takže vás sprcha nepřekvapí proudem vařící vody ve chvíli, kdy si zkoušíte nové taneční kreace. O detaily ohledně ceny a dostupnosti se výrobce bohužel nepodělil.

Dnes nejčtenější

.