Zavřít reklamu

Technologický pokrok je v současné době znatelný více než kdykoliv předtím a dnešní život byl ještě před několika lety vidinou vzdálené budoucnosti. Technologických milníků však bylo nedávno pokořeno hned několik – v jablečném světě můžeme zmínit přechod na čipy Apple Silicon, v automobilovém světě pak dostávají hlavní slovo elektromobily. Největším výrobcem elektromobilů je momentálně Tesla, za kterou stojí nejbohatší muž planety, Elon Musk. Podíl na trhu mají samozřejmě i jiné značky, včetně Porsche či Mercedesu, v podobě hybridů pak můžeme mluvit i o Škodě.

Pohon na elektřinu je momentálně velmi kontroverzní záležitostí, a to především kvůli využití velkého množství baterií a získávání energie. Tímto tématem se však v tomto článku zabývat nebudeme a ukážeme si zbrusu novou technologii od Mercedesu, která se objeví v chystaném elektrickém vozidle Mercedes-Benz EQS. Tato automobilka si pro zmíněný model připravila zbrusu nový displej palubní desky, který má úhlopříčku úchvatných 56″. Přesný název tohoto displeje je MBUX Hyperscreen a vzhledem k velikosti to znamená, že se rozprostře prakticky po celé šířce auta, potažmo palubové desky. Nový MBUX Hyperscreen však není určen pouze pro to, aby vás uchvátil. Primárně má sloužit řidiči a posádce pro jednoduché ovládání vozidla, zobrazování případných informací, apod.

mbux hyperscreen mercedes
Zdroj: engadget.com

MBUX Hyperscreen má velmi nepravidelný tvar. Na levé straně se nachází kulatý výdech klimaitzace, ihned vedle ní par digitální budíky, které již nyní najdete v některých vozech v podobě virtuálního kokpitu. Uprostřed se pak nachází obrovský displej pro posádku, na kterém lze ovládat klimatizaci, ovládat rádio, sledovat stav vozidla a mnoho dalšího. Napravo se nachází displej pro spolujezdce a výdech klimatizace. Vzhledem k tomu, že je MBUX Hyperscreen vybaven asistentkou s umělou inteligencí, na které Mercedes v poslední době velmi zapracoval, tak se vám na displejích může obsah automaticky měnit podle toho, určité situace, ve které se nacházíte. Kupříkladu se vám může automaticky zvýšit podvozek v případě, že jedete v určitý čas z práce domů a auto poznalo, že je cesta nerovná a nepohodlná. Zároveň auto může automaticky vytočit nějaký kontakt, pokud s ním při cestě domů komunikujete, a kromě toho vám nastaví také klimatizaci a oblíbený masážní program.

V rozhraní jednotlivých sekcí se vždy ve spodní části velkého displeje mohou zobrazit rychlé akce, o které se opět stará umělá inteligence. Co se týče hardwarové výbavy, tak každý MBUX Hyperscreen využívá zobrazovací technologie OLED s tím, že je samotný displej chráněn antireflexním sklem Gorilla Glass od renomované společnosti Corning, která se mimo jiné stará také o výrobu skel na jablečné telefony a další zařízení. Nechybí automatická úprava jasu, o kterou se starají senzory a kamera. Díky OLED technologii by vás pak MBUX Hyperscreen neměl žádným způsobem svým podsvícením vyrušovat ani v noci. Zmínit musíme i výpočetní výkon – MBUX Hyperscreen je vybaven (prozatím nespecifikovaným) 8jádrovým procesorem a 24 GB paměti RAM. O plynulosti systému se tedy asi nemusíme ani bavit, dost možná byste si na něm mohli zahrát i nějakou novou herní pecku. Na představení MBUX Hyperscreen od Mercedesu se můžete podrobně podívat ve videu, které přikládám níže.

Dnes nejčtenější

.