Zavřít reklamu

Technologické společnosti mezi sebou bojují o přízeň zákazníků všelijak. Zatímco Apple se snaží spoléhat na férovou cestu ve formě představování co možná nejlepších produktů, které si zákazníci zamilují bez nutnosti umělého shazování či zesměšňování konkurence, mnoho asijských společností v čele se Samsungem se kontroverznějších způsobů boje neštítí. Poměrně často proto můžeme z jeho dílny vidět nejrůznější vtípky právě na účet Applu, kterými se snaží jihokorejský gigant nenápadně přimět Apple ovečky k přechodu na jeho produkty. O to větší poprask pak ale napáchají jeho vlastní přešlapy v rámci propagace svých produktů. 

Pár poměrně vtipných klopýtnutí se Samsung dopustil i včera při představení nového 5nm čipsetu Exynos 2100, který by měl být žhavou konkurencí pro jablečné mobilní čipy řady A využívané v iPhonech, iPadech, iPodech touch či Apple TV. V oficiálním prezentačním videu zveřejněném na YouTube se totiž hned v jeho úvodu objevilo několik Apple produktů, které měly zdánlivě z vlastností nového čipsetu těžit. Spot, ve kterém se tato “zakázaná jablíčka” objevila si můžete přehrát pod tímto odstavcem. Vše důležité je hned v samotném úvodu videa. 

Jak jste si mohli sami všimnout, v reklamě si střihl krátkou roli iPhone a to buď X, XS nebo 11 Pro. Prozradily jej zaoblené boky skryté v oficiálním silikonovém krytu Applu, který lze snadno rozpoznat jak podle bočního výřezu pro přepínač režimu vyzvánění, tak i podle spodního výřezu pro výdechy reproduktorů a Lightning port. Krátce poté se pak ve videu objevil i iPad Air 4 či Pro, na kterém běží aplikace Poznámky. Tablet je sice skryt v obalu, přesto je však patrné, že se jedná o model s ostrými hranami, rovnoměrnými rámečky kolem displeje a především pak softwarem z dílny Applu. Třešničkou na dortu je pak Apple Pencil, kterou drží jeden z herců v ruce a tím použití iPadu potvrzuje. 

Přestože se samozřejmě jedná o naprosto banální chyby, které jsou spíše úsměvné než vážné, je svým způsobem zarážející, že se jim Samsung nevyvaroval. Jak totiž již bylo zmíněno výše, z Applu si velmi rád utahuje a proto by nejeden z nás obecně očekával, že se jeho produktům bude snažit na míle vyhnout – tím spíš ve videu, ve kterém odhaluje jednu z hlavních zbraní chystanou právě proti němu.

Dnes nejčtenější

.