Zavřít reklamu

Mnozí jablíčkáři si myslí, že prvními hodinkami od Applu jsou Apple Watch. Pravda je však trochu někde jinde – tedy alespoň z určitého úhlu pohledu. Pokud se totiž nebudeme na hodinky dívat jen optikou smartwatch, zjistíme, že si Apple už několikero hodinek připsal v osmdesátých a devádesátých letech minulého století. O žádné smart kousky se sice nejedná, přesto si však zaslouží svůj díl pozornosti, jelikož je lze v současnosti označit za velmi slušnou raritu. 

Jedny “hloupé Apple Watch” se dostaly nyní do rukou sběrateli nevšedních Apple produktů a zároveň leakerovi v jedné osobě – uživateli @L0vetodream. Ten se jimi záhy pochlubil na svém Twitteru, díky čemuž si můžeme o celkovém designu i zpracování hodinek udělat skvělý obrázek. Snímky si můžete prohlédnout vedle tohoto odstavce s tím, že na třech fotkách jsou klasické řemínkové hodinky, na jedné pak zřejmě kapesní, které vlastní pro změnu uživatel vystupující na Twitteru pod přezdívkou Yuji. V obou případech se jedná o část merchandise, který měl Applu pomáhat ve zvyšování své obliby (potažmo jeho konkrétních produktů) mezi běžnými zákazníky, ale i jeho zaměstnanci, jelikož právě ti od něj jeho “reklamní produkty” dostávali například za odměnu, jako dárek k určitému jubileu a tak podobně. 

Hodinky, které vlastní leaker L0vetodream sloužily podle všeho zejména pro propagaci operačního systému Mac OS, jelikož právě jeho název je vyražen na zřejmě gumových přezkách. Co se pak týče druhých hodinek, ty měly zřejmě “jen” posílit celkovou sílu brandu, než propagovat něco konkrétního. K podobným účelům využíval Apple v minulém století například i vlastní kolekci oblečení, potažmo “klasiky” typu propisky a tak podobně. 

Dnes nejčtenější

.