Zavřít reklamu

iPady jsou čím dál tím oblíbenější, a to především v kombinaci s Apple Pencil. Kalifornský gigant v poslední době představuje opravdu zajímavé jablečné tablety, které jsou dostupnější více než nikdy předtím. Zmínit můžeme například nejnovější iPad Air 4. generace, který nabízí perfektní a moderní design, jenž je velmi podobný iPadu Pro, anebo třeba Touch ID v zapínacím tlačítku. Apple uvádí, že lze iPad využívat jako počítač a z vlastní zkušenosti mohu říci, že to v určitých případech doopravdy jde. Stále ale iPad vnímám spíše jako počítač pro tvorbu různého obsahu a pro řešení nenáročných úloh – programování byste na něm tedy prováděli těžko.

V předchozím odstavci jsem se zmínil o tvorbě různého obsahu a Apple Pencil. Pokud tyto dvě věci spojíte do sebe, tak vám vyjde právě tvorba obrázků, animací a kreseb. Jestliže chcete Apple Pencil s iPadem využít pro kreslení naplno, tak musíte sáhnout po odpovídající aplikaci, která vám přinese skvělý zážitek. Takových aplikací je v App Storu k dispozici opravdu nespočet – zmínit můžeme třeba populární Adobe Fresco, anebo Procreate. Pravdou ale je, že si obě zmíněné aplikace musíte předplatit. Jestliže hledáte nějakou bezplatnou alternativu, protože se s Apple Pencil prozatím pouze učíte, popřípadě jelikož si kreslíte jen jednou za čas, tak můžete sáhnout po velmi populární a bezplatné aplikaci Autodesk SketchBook.

Pokud jste chtěli Autodesk SketchBook využít před několika měsíci, tak jste si museli zaplatit. Vývojáři se ale rozhodli, že celou aplikaci zpřístupní uživatelům bezplatně. Pro většinu nadšenců do kreslení na iPadu se jednalo o skvělou zprávu – už v té době byl totiž Autodesk SketchBook velmi oblíbený a vypnutím zpoplatnění si vývojáři nahnali mnohonásobně více milovníků. Autodesk Sketchbook nabízí skvělé a jednoduché uživatelské rozhraní, mezi jednu ze skvělých funkcí rozhraní patří automatické skrytí nástrojových panelů, které se zobrazí jen tehdy, kdy to opravdu potřebujete. Dobrou zprávou je, že zmíněná aplikace bez problémů zvládá práci s obrovskými plátny, které mají rozlišení až 100 Mpix. Uživatelé si dále pochvalují samotný pocit z aplikace, jelikož jim připadá, že doopravdy kreslí na papír a nikoliv na displej iPadu.

Aplikaci Autodesk Sketchbook stáhnete zde

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.