Zavřít reklamu

Doufám, že následující článek nebude nikdo z nás nikdy potřebovat, přesto je potřeba se připravit i na situace, které nejsou standardní a při kterých hrozí, že se ocitneme dlouhé dny bez elektřiny. Je jedno, zda nastane blackout nebo se ztratíte uprostřed Amazonského pralesa. Ať tak či onak, vždy je potřeba, aby vám v této situaci vydržel mobilní telefon co nejdelší dobu a vy jste mohli pravidelně přijímat nebo odesílat zprávy, případně zkoušet najít signál. Následující řádky rozhodně nejsou určeny k nastavení telefonu pro běžné použití, ale skutečně jen do extrémních situací, kdy víte, že si mobil jen tak nedobijete.

  1. Snižte jas displeje na naprosté minimum.
  2. Vypněte automatické nastavení jasu a funkci nightshift.
  3. Vypněte zvuky i vibrace, telefon zkrátka kontrolujte pohledem na displej. Pokud potřebujete mít jistotu, že se dozvíte o příchozím hovoru, nastavte nejtišší vyzvánění.
  4. Vypněte haptickou odezvu.
  5. Zapněte režim nízké spotřeby.
  6. Vypněte automatické aktualizace aplikací.
  7. Vypněte veškeré notifikace
  8. Vypněte Bluetooth a Wi-Fi
  9. Zjistěte přesnou polohu kde jste, tu odešlete vašim kontaktům a následně vypněte GPS a polohové služby.
  10. Vypněte jakékoli animované pozadí plochy.
  11. Pokud máte telefon s OLED displejem, nastavte Dark Mode a nastavte černou barvu jako pozadí plochy i uzamčené obrazovky.
  12. Zakažte Siri.
  13. Vypněte cloudové služby.
  14. Vypněte připojení k datové síti a zapínejte jej pouze v nejzbytnějších případech.
  15. Pokud nečekáte žádné hovory, vypínejte GSM modul. Telefon přepínejte do režimu letadlo a síť zapínejte jen když potřebujete volat.

Všechny výše uvedené možnosti jsou skutečně vhodné jen pro krizové situace a v běžném životě je zřejmě většina z nás nikdy nebude potřebovat. Je však dobré vědět, co dělat, pokud nějaká nepředvídatelná událost nastane.

MagSafe nabijecka iPhone 12 Pro

Dnes nejčtenější

.