Zavřít reklamu

Minulý týden představil Apple překvapivě svůj poslední produkt určený pro letošní rok ve formě sluchátek AirPods Max. O detailech jejich vývoje se nyní pro japonský portál Casa BRUTUS rozpovídali tři přední představitelé Applu – konkrétně viceprezident průmysového designu Evans Hankey, viceprezident produktového marketingu Bob Borchers a průmyslový designer podílející se na jejich vývoji Eugene Whang. Jaké zajímavosti jsme se o sluchátkách díky této trojici dozvěděli? 

Například Hankey se nechal v rozhovoru slyšet, že Apple během dlouhého vývoje AirPods Max vytvořil stovky jejich nejrůznějších prototypů, které mu měly odpovědět na otázku, jaká forma sluchátek nabízí nejlepší poměr pohodlí ku kvalitě zvuku. Po dlouhých výzkumech se pak nakonec kalifornský gigant rozhodl pro tvar nynější, jelikož vyšel z jeho dat nejlépe ze všech možností. Mají se totiž pohodlně nosit a zároveň skvěle přiléhat k hlavě, což u jiných tvarů tak úplně neplatilo. 

Dalším zajímavým zjištěním je pak to, že Apple koketoval u sluchátek s dotykovým ovládáním na náušnících, kterým disponuje valná většina jejich konkurentů. Jelikož se mu však zdál tento styl ovládání v porovnání s fyzickými ovládacími prvky nepřesný, rozhodl se raději nasadit obdobu digitální korunky z Apple Watch a podlouhlé fyzické tlačítko pro nastavení režimů zvuku. Jedině díky těmto prvkům si totiž může být jistý tím, že bude ovladatelnost sluchátek vždy přesná, byť nebude na první pohled možná působit tak úplně moderně. 

Rozhovor se ve svém závěru stočil i ke Smart Case, tedy pouzdru přibalovanému ke sluchátkům. Právě to je totiž v očích mnoha majitelů AirPods Max obrovský nepovedeným doplňkem, který působí skoro až tak, že jej nevytvořil Apple. Sluchátkům totiž nedodá téměř žádnou ochranu, což je vzhledem k jejich ceně velká škoda. Tuto kritiku však Apple v čele s designérem Whangem, který se na vývoji pouzdra podílel, příliš nechápe, Pouzdro je totiž dle něj vytvořeno tak, aby bylo maximálně efektivní při skladování a zároveň dodalo sluchátkům takovou ochranu, kterou potřebují. Například náhlavní most nebo chcete-li čelenku je u AirPods Max podle Whanga naprosto zbytečné chránit, protože byla vytvořena tak, aby byla pevná a odolná. 

Dnes nejčtenější

.