Zavřít reklamu

Byť ostrá verze iOS 14.3 je s námi teprve pár dní, Apple již stihl vydat první betu iOS 14.4. My opět pohlédneme na praktické užívání nové verze systému, tedy jak aktualizace ovlivní naše používání iPhonu po stránce rychlosti či výdrže baterie. Dnes se mrkneme na první zmíněný aspekt, a to na iPhonech SE 1.generace, 6s, 7, 8, XR a 11. Test jako obvykle provedl kanál iAppleBytes a přikládáme jej pod odstavec, abyste si na něj obrázek mohli udělat sami.

Začneme u nejmenšího ve výběru, tedy iPhonu SE 1. generace, u kterého systém naskočí dříve na zařízení s aktuální verzí iOS, přičemž rozdíl je zhruba 1 sekunda. Dále se zaměříme jako vždy na aplikace třetích stran, jejichž spouštění je při posuzování rychlosti systému zpravidla nejprůkaznější. Výrazněji lepší práce je vidět u YouTube a VK na iOS 14.3. Snapchat má pak zlomek sekundy k dobru na betě. U iPhonu 6s jablečný operační systém naskočí o něco spíše opět na aktuální verzi iOS. Rozdíl je zde daleko větší. Opravdu velkou propast můžeme sledovat u YouTube, které se na iOS 14.3 spustí rychleji snad o tři sekundy. O něco svižněji se otevře taktéž Apollon for Reddit. Beta hraje o zlomek sekundy více do noty naopak Twitteru a Instagramu. Domovskou obrazovku iOS 14 vidíme dříve opět na iOS 14.3 a rozdíl znovu přesahuje dvě sekundy. Při pohledu na aplikace zde pozorujeme zatím nejvyrovnanější výsledek. Zřetelnější rozdíl je pouze u VK ve prospěch aktuální verze.

Na scénu nastupuje iPhone, který zapnutím kopíruje předešlé modely. Rozdíl je zde opět něco kolem dvou sekund. U tohoto modelu má na betě navrch YouTube i VK. Ostatní aplikace pracují téměř obdobně. První model s FaceID v tomto výběru, a sice iPhone XR, opět odhalí obrazovku iOS 14 dříve na současné verzi, přičemž odchylka je opět přes dvě sekundy. Na chod aplikací se v tomto videu bohužel nepodíváme, jelikož se autor videa v čase 26:06 omlouvá za potíže. IPhone 11 se jako první zastoupený model v tomto testu spustí dříve na betě iOS 14.4. Rozdíl je ovšem v řádech desetinách sekund. Tady je výsledek u aplikací nakloněn spíše ve prospěch iOS 14.3. Pokud se totiž nespustí ve stejný moment, je chvilka k dobru ve prospěch zařízení vlevo. Výjimkou je jen Instagram.

Dnes nejčtenější

.