Zavřít reklamu

Pokud si dobře pamatujete na zářijové představení HomePodu mini, možná si vybavíte slova Applu o tom, že v některé z jeho budoucích softwarových aktualizací bude zprovozněn jeho čip U1, díky kterému bude reproduktor schopen daleko lépe kooperovat s jinými Apple produkty osazenými stejným čipem. A jak se zdá, tento update je již za dveřmi. Kromě iOS, iPadOS, tvOS a macOS totiž začal včera Apple v tichosti testovat i novou verzi OS pro HomePod mini s označením 14.4, která právě novinky těžící z čipu U1 přináší. 

Vybraní testeři, kterým Apple bety OS pro HomePod uvolňuje, se na Twitteru pochlubili snímky vylepšeného rozhraní a prvním popisem novinek. Ty dle jejich slov přidaly díky čipům U1 haptickou odezvu iPhonům v případě, že se k HomePodům uživatel přiblíží s tím, že čím blíž jim telefonem je, tím silnější haptická odezva je. Kromě ní se pak při úplném přiblížení objeví i na uzamčeném displeji iPhonu ovládací rozhraní pro skladby hrající na HomePodu s tím, že jakmile se uživatel od reproduktoru vzdálí, rozhraní opět zmizí. Jedná se tedy ve své podstatě o velmi zajímavý způsob ovládaní, který si mezi uživateli zcela určitě najde solidní oblibu. K jeho dokončení je však ještě dlouhá cesta, jelikož dle testerů zatím příliš spolehlivě nefunguje. 

S ohledem na datum v kalendáři je jasné, že se vydání OS 14.4 a dalších nových verzí operačních systémů Applu dočkáme až příští rok – pravděpodobně pak na konci měsíce ledna. Nedá se nicméně vyloučit, že se Apple nové ovládací prvky z OS 14.4 pro HomePod nakonec rozhodne stáhnout a vydá je až v pozdější verzi systému. Ostatně, podobné kroky jsme z jeho strany viděli již mnohokrát. 

HomePod mini si můžete předobjednat přímo zde.

Dnes nejčtenější

.