Zavřít reklamu

Pokud jste aktivnímu uživateli aplikací Instagram či Messenger, zřejmě jste si v uplynulých hodinách či dnech všimli vyskakovacího okna s upozorněním ze strany Facebooku na to, že některé funkce aplikací jsou uživatelům v Evropě dočasně nedostupné. Důvodem je snaha provozovatele splňovat nové směrnice Evropské unie o využívání dat. Ačkoliv vyskakovací okno přesně neinformuje, co vše je deaktivováno, zdá se, že toho úplně málo není. 

Podle dostupných informací se dočasné deaktivace dočkaly například ankety jak na Messengeru, tak i Instagramu. Messengeru se dále dotkla deaktivace přezdívek či správce odesílání souborů. Zde je nicméně potřeba podotknout, že se tato věc projevila jen některým uživatelům. U nás v redakci totiž zhruba polovině členů přezdívky a mediální soubory stále fungují, druhé polovině však již nikoliv. Co se pak týče Instagramu, u něj jsou zase dočasně deaktivované samolepky a AR efekty v DM. 

Kdy přesně bychom se měli obnovení dočasně deaktivovaných funkcí dočkat je v tuto chvíli bohužel nejasné Dá se nicméně předpokládat, že své evropské uživatele nebude chtít Facebook “trápit” dlouho a tudíž s obnovením funkcí přispěchá velmi brzy. Ostatně, tyto zprávy má od svých zdrojů i zahraniční portál The Verge. A co vy, s jakými deaktivovanými funkcemi se u Messengeru a Instagramu potýkáte?

Dnes nejčtenější

.