Zavřít reklamu

Včera začal Apple bez větších ovací prodávat svá nedávno představená sluchátka AirPods Max, který se dle něj mají pyšnit prémiovým zvukem i funkcemi. Tyto vlastnosti sice potvrdily i první recenze, avšak jak to u nich bývá, ty nemusí být vzhledem k vazbám těchto médií na Applu vždy tak úplně korektní. Přesně to se ostatně částečně ukazuje i nyní v prvních dojmech běžných jablíčkářů ze sluchátek, jelikož ty pozitivně ve všech směrech nevyznívají. 

Zatímco v případě zpracování se prakticky všichni majitelé AirPods Max na Twitteru i v diskuzních fórech po celém světě shodují na tom, že je na nejvyšší možné úrovni a díky použití oceli v kombinaci s hliníkem působí prémiově, zvuk sluchátek se ne každému zamlouvá. Jasně, někteří jablíčkáři jsou z něj u vytržení, jiní jsou však naopak přesvědčeni o tom, že například Sony WH-1000XM3 znějí v některých prvcích lépe. Poměrně zajímavé je pak i to, že mají AirPods Max na Sony ztrácet třeba i v maximální hlasitosti. 

Co se týče pohodlnosti sluchátek, i v té se nemohou uživatelé tak úplně shodnout. Zatímco některým hmotnost AirPods Max vyhovuje, jiní ji kritizují a poukazují na to, že prakticky není možné na ně při nasazení zapomenout, což však u plastových modelů problém není. Ty ale samozřejmě zase nepůsobí tak prémiovým dojmem. Kritice se nevyhnulo ani chytré pouzdro, které Apple ke sluchátkům přibaluje. To je dle jablíčkářů naprosto hrozné a k ničemu. Jeden z nich dokonce na svůj Twitter napsal to, že z něj má pocit, jako by na něj vývojový tým Applu při tvorbě sluchátek úplně zapomněl a pak jej nechal narychlo navrhnout uklízeče jejich kanceláří. 

V jedné věci však sluchátka skutečně vynikají. Jedná se konkrétně o aktivní potlačení okolního hluku, které je podle prakticky všech jejich majitelů na neuvěřitelné úrovni, díky čemuž strká veškerou konkurenci hravě do kapsy. Pokud je tedy právě ANC pro člověka jednou z nejdůležitějších funkcí u sluchátek, z jeho kvality u AirPods Max bude naprosto nadšený. 

Dnes nejčtenější

.