Zavřít reklamu

Služba iMessage se v poslední době stává čím dál tím populárnější. Využít ji můžete bezplatně přímo v rámci aplikace Zprávy, a to se všemi uživateli, kteří vlastní nějaký produkt od Applu. Dobrou zprávou je, že nabízí koncové šifrování, a že kalifornský gigant často aplikaci Zprávy vylepšuje a přichází s novými funkcemi. Například v případě iOS 14 jsme se dočkali mnoha vylepšení především ve skupinových konverzacích. Jestliže jste iMessage začali využívat i vy, tak by se vám mohlo hodit vědět, jakým způsobem můžete určitou konverzaci ztišit tak, aby vám z ní nechodila upozornění.

Jak na iPhone v aplikaci Zprávy skrýt upozornění u určité konverzace

Chcete-li na vašem iPhonu vypnout upozornění u určité konverzace, a je jedno, zdali u klasické či skupinové, tak se nejedná o nic složitého. Postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se samozřejmě přesunuli do nativní aplikace Zprávy.
  • Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte do konverzace, kterou chcete ztišit.
  • Nyní v horní části obrazovky klepněte na jméno či název konverzace s obrázkem.
  • Tímto se níže zobrazí menu, ve kterém vpravo klepněte na informace.
  • Na další obrazovce pak sjeďte o kus níže a pomocí přepínače aktivujte Skrýt upozornění.

Výše uvedeným způsobem lze na iPhonu (či iPadu) jednoduše ztišit upozornění u konverzace. U ztišené konverzace se pak na hlavní stránce objeví měsíček. Pokud byste chtěli upozornění opětovně aktivovat, tak stačí přepínač opětovně deaktivovat. Tak stejně můžete (de)aktivaci provést tak, že přejedete na hlavní stránce Zpráv po určité konverzaci prstem zprava doleva, a poté klepnete na ikonu zvonečku. Možnost pro ztišení upozornění se hodí především ve skupinových konverzacích, pokud nechcete být rušeni každou zprávou, čas od času ji však každopádně využijete u jednotlivce, od kterého chcete mít alespoň na chvíli klid.

ztiseni_konverzace_ios6
Zdroj: Zprávy iOS

Dnes nejčtenější

.