Zavřít reklamu

Apple z kraje tohoto měsíce začal prodávat novou bezdrátovou nabíječku MagSafe Duo, která dokáže zároveň nabíjet jak iPhony skrze MagSafe, tak Apple Watch. V souvislosti s touto nabíječkou se v uplynulých týdnech objevily informace o tom, že nebude fungovat s 29W USB-C nabíjecími adaptéry, které Apple prodával do roku 2018 a nahradil je modernější 30W alternativou. To se po zveřejnění oficiálních technických specifikací potvrdilo.

Starší 29W nabíjecí adaptéry, které jsou poměrně hodně rozšířeny, s novou nabíječkou MagSafe Duo nejsou plně kompatibilní kvůli komponentám uvnitř, resp. nemožnosti dosahovat požadovaných technických parametrů, na jaké jsou nové 30W adaptéry uzpůsobeny. Pokud doma starší 29W adaptér máte a zároveň si pořídíte nabíjecí stanici MagSafe Duo, ta v praxi nabíjet bude, ale vždy jen jedno připojené zařízení.

Kvůli slabému napájecímu výkonu nedokáže obsluhovat dvě nabíjecí větvě, na rozdíl od nového 30W adaptéru, který se na první pohled liší jen o 1W, ale technicky jde o podstatně obměněný adaptér.

Apple tak znovu trochu více zamíchal letošní chaos s různými nabíjecími adaptéry, kabely, kompatibilitami a rychlostmi nabíjení, které se liší model od modelu, nabíječka od nabíječky a kabel od kabelu. Pokud plánujete větší nákup Apple produktů a příslušenství, letos obzvlášť doporučujeme důkladné prostudování produktové dokumentace a listů s kompatibilitou, jelikož Apple se letos rozhodl, že to uživatelům příliš neulehčí.

Dvojitou bezdrátovou nabíječku MagSafe můžete zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.