Zavřít reklamu

Jednou z funkcí, které nabízí nativní aplikace Pošta na Macu, je možnost označování za pomoci různobarevných vlaječek. Překvapivé množství uživatelů ale tuto funkci bohužel přehlíží, případně ji nevyužívá naplno. V dnešním článku se podrobněji podíváme na to, jak tuto funkci využít na maximum.

Označení zpráv

Své zprávy v nativním Mailu na Macu můžete spravovat a označovat různými způsoby. Jednou z funkcí, které můžete k tomuto účelu využít, jsou vlaječky. Vlaječky v Mailu na Macu mají sedm barev: červenou, oranžovou, žlutou, zelenou, modrou, fialovou a šedou, přičemž každou z nich můžete využít k odlišnému typu označení zpráv. Ze všeho nejdříve si tedy ujasněte, jako barvu chcete používat pro jaké účely – červenou můžete například využít k označení prioritních zpráv, modrou zase k označení zpráv s úkoly, které jste již vyřídili, a na které není zapotřebí odpovídat. Zprávě můžete přiřadit vlaječku třemi různými způsoby – můžete kliknutím vybrat požadovanou zprávu, na nástrojové liště v horní části vašeho Macu vybrat Zpráva a zvolit Přidat značku – pak už jen stačí vybrat požadovanou barvu vlaječky. Další možností je kliknutí pravým tlačítkem myši na vybranou zprávu a v menu vybrat příslušnou vlaječku, třetí možností je kliknutí na šipku v pravém horní rohu okna aplikace.

Správa označení

Barvy vlaječek v nativním Mailu na Macu sice nemůžete nijak změnit, můžete ale jednotlivým označením přidat vlastní pojmenování, čímž si roztříděné zprávy ještě více zpřehledníte. V postranním panelu na levé straně okna aplikace klikněte na šipku u kategorie Označené. Poté dvakrát klikněte na název značky, kterou chcete přejmenovat, a zadejte požadovaný název. Pokud chcete jednou vlaječkou označit více zpráv najednou, vyberte postupně všechny požadované zprávy a poté na nástrojové liště v horní části obrazovky klikněte na Zpráva -> Přidat značku. Vlaječky zároveň fungují jako chytré schránky – pokud na panelu v levé části okna aplikace kliknete na Označené a poté zvolíte příslušnou barvu, zobrazí se vám veškeré zprávy, označené touto barvou. Pro odstranění vlaječky pak už stačí jen kliknout na vybranou zprávu pravým tlačítkem myši a v sekci Značka v příslušném menu kliknout na “x”.

Dnes nejčtenější

.