Zavřít reklamu

Přestože se Apple tím, kde nová sluchátka AirPods Max vyrábí při jejich představení nepochlubil, díky zdrojům asijského portálu Digitimes již máme v této věci poměrně jasno. Zdroje portálu totiž tvrdí, že je Apple vyrábí ve fabrikách Luxshare Precision Industry a Goertek ve Vietnamu a to navzdory tomu, že na jejich vývoji spolupracoval s výrobci z Taiwanu. 

Podle dostupných informací měl Apple na vývoji sluchátek spolupracovat konkrétně s taiwanskou firmou Inventec Appliances, která pro něj vyrábí například i AirPods a AirPods Pro, přičemž počítalo se původně i s AirPods Max. Zřejmě kvůli nedostatečným kapacitám výrobních linek se však nakonec kalifornský gigant rozhodl upřednostnit výše zmíněnou dvojici, jejíž výrobní kapacity jsou o poznání větší. O riskantní krok z jeho strany se přitom vůbec nejedná – s oběma firmami totiž spolupracuje dlouhodobě, přičemž například Luxsahe Presicion pro něj vyrábí Apple Watch a iPady. Výroba ve Vietnamu je navíc pro Apple svým způsobem výhrou, jelikož nebude muset řešit kritiku Číny kvůli spolehnutí se na Taiwan a zároveň nebude muset řešit případné potíže pramenící ze stále trvající obchodní války mezi Čínou a USA.

V jak velkých objemech sluchátka ve fabrikách vznikají sice zdroje neuvedly, obecně se však dá předpokládat, že se o žádná obří kvanta jednat nebude. Jedná se totiž o poměrně drahý produkt, pro jehož výrobu je navíc potřeba velké množství součástek z dílny výrobců třetích stran, což je v době pandemie koronaviru poměrně problematické. 

Dnes nejčtenější

.