Zavřít reklamu

Když se dnes podíváte na člověka kolem vás, je dost možné, že na ruce bude mít nějaké chytré hodinky či alespoň chytrý náramek. Toto příslušenství se stalo nesmírně oblíbeným, o čemž hovoří i analytická zpráva společnosti Counterpoint Research, která si vzala pod drobnohled prodeje chytrých hodinek za 3. čtvrtletí tohoto roku.

Podle zprávy analytiků se celkové prodeje zvýšily meziročně o 6 %. Když pohlédneme podrobněji na Apple, ten si na trhu s chytrými hodinkami polepšil o 2 %, tedy z 26 % na 28 %. Pokud jde o prodeje, ty dosáhly dle analytiků na slušných 2,3 miliardy dolarů. „V prodejích Apple Watch svou pozici i nadále posilují. Ty totiž zaznamenaly 2,3 miliardy dolarů, což je zhruba polovina celkové hodnoty prodaných hodinek ve třetím kvartálu. Tato hodnota pro Apple znamená 18% nárůst oproti stejnému období v loňském roce. Konkurence v podobě Samsungu letos stagnovala, jelikož ve srovnání s Applem oslovuje společnost méně prémiových spotřebitelů. Změna nastala až s uvedením Galaxy Watch 3. Třetí čtvrtletí tedy u Samsungu znamená meziroční nárůst výnosů o 59 %,“ řekl Sujeong Lim, vrchní analytik.

Podíváte-li se na kruhový diagram pod tímto odstavcem, vidíte, že Apple prodeji chytrých hodinek výrazně dominuje. Zajímavé je, že největší počet objednávek se v minulém čtvrtletí uskutečnil v Číně, což rozhodně není pravidlem. Byly tak překonány prodeje v Severní Americe, kde se pravidelně prodávalo nejvíce hodinek od uvedení Apple Watch Series 4.

diagram Apple Watch
Zdroj: Counterpoint

Dnes nejčtenější

.