Zavřít reklamu

Dnes dopoledne jsme na našem magazínu uveřejnili článek, ve kterém jste se mohli dočíst o problémech se softwarovou klávesnicí. Nutno podotknout, že je tento problém relativně běžný – čas od času totiž přijde s určitou aktualizací. Taková aktualizace bohužel přišla nedávno, konkrétně se jedná o iOS 14.2. Nutno podotknout, že mnoha uživatelům v tomto případě pomáhá pouze resetování slovníku klávesnice a problém jednoduše zmizí. Pokud máte se zasekáváním klávesnice (nejen) v iOS 14.2 problémy i vy, tak pokračujte ve čtení – s velkou pravděpodobností se jej pomocí tohoto článku zbavíte.

Jak v iOS 14.2 vyřešit problémy se zasekáváním klávesnice

Jak už jsem zmínil výše, tak problémy se zasekáváním klávesnice lze často vyřešit resetováním slovníku klávesnice. Tento proces provedete jednoduše následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak lokalizujte a rozklikněte kolonku Obecné.
  • V rámci této sekce sjeďte úplně dolů a otevřete sekci s názvem Resetovat.
  • Zde už jen stačí, abyste klepnuli na možnost Obnovit slovník klávesnice.
  • Poté se autorizujte pomocí kódového zámku a akci potvrďte klepnutím na Obnovit slovník.

Výše uvedeným způsobem lze tedy v mnoha případech vyřešit problémy se zasekáváním klávesnice. Berte však na vědomí, že tímto postupem přijdete o veškerá slova ze slovníku, která se iPhone používáním naučil. Po obnovení slovníku bude zase několik dní trvat, než se iPhone veškerá slova naučí, tudíž se smiřte s tím, že budete nějakou dobu muset více opravovat. I přesto se ale jedná o velmi přijatelnou daň – zasekávající klávesnice totiž dokáže některé uživatele přivést prakticky k šílenství.

Dnes nejčtenější

.