Zavřít reklamu

Spolu s dalším měsícem přichází také nový díl našich pravidelných tipů na filmové novinky z programové nabídky streamovací služby HBO GO. Tentokrát je poměrně hojně zastoupena tuzemská tvorba, na své si ale přijdou například také fanoušci agenta 007.

King Skate

King Skate je ryze český dokument o ryze československém skateboardingu. Někdejší tuzemští průkopníci jízdy na prkně na kolečkách vypráví o tom, co je k ježdění přivedlo, jak se v tehdejším ČSSR vlastně jezdilo a co se změnilo po revoluci. Kromě strhujícího vyprávění je dokument prokládaný spoustou kvalitních archivních záběrů.

Spectre

Fanoušci agenta Jejího veličenstva si tento měsíc přijdou na HBO GO rozhodně na své. Kromě bondovky Spectre s Danielem Craigem v hlavní roli zde najdete plno dalších filmů s Jamesem Bondem – jejich kompletní přehled najdete zde.

 

Coco

Miguel je neobyčejný mexický klučina, který nechce pokračovat v tradici své rodiny. Chtěl by se stát hudebníkem, ale jeho rodina se s tímhle nesmyslem nehodlá smířit a vše, co jen trochu znázorňuje hudbu, nechce přijmout. Vzdor tohoto chlapce zavede do říše mrtvých, kde se dozví pravdu o tom, proč mu je zakázáno hrát a zpívat. Tenhle animáč bude bavit nejen děti, ale i dospělé.

Strnadovi

Příznivcům časosběrných dokumentů a režisérské tvorby Heleny Třeštíkové můžeme vřele doporučit celovečerní dokument Strnadovi, který sleduje osudy jedné z rodin, účinkujících v Manželských etudách. Film mapuje nejen život Václava a Ivany Strnadových, ale také jejich potomků a jejich rodin.

Postiženi muzikou

Postiženi muzikou je strhující a unikátní dokument o skvělé české kapele The Tap Tap, jejích členech a kapelníkovi Šimonu Ornestovi. Dokument Radovana Síbrta mapuje celé čtyři roky v životě kapely a vezme vás do zkušebny, zákulisí, na pódium i do soukromí jednotlivých členů kapely.

Lara

Laře je čerstvých šedesát a chystá se na zásadní klavírní vystoupení svého syna. Ten je ale již celé týdny nedostupný a matka s ním nedokáže navázat situaci. Lara se rozhodne vykoupit všechny neprodané vstupenky na synův koncert a rozdat je náhodným lidem, situace se ale začne vymykat kontrole…

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.