Zavřít reklamu

Apple si svých partnerů pro ledajakou činnosti opravdu velmi cení. Jakmile ale provedou něco, co je v rozporu se zásadami jablečného giganta, leckdy se od něj nekompromisně odvrátí zády. Nyní tak údajně učinil vzhledem ke společnosti O-Film, jež dodává(la) Applu fotoaparáty. Důvodem je prý skutečnost, že se společnost měla provinit nucenými pracemi.

Společnost O-Film je velmi cenným partnerem, jelikož fotoaparáty dodává Applu spolu se společnostmi LG InnoTek a Sharp. Pokud partnerství skončilo, netrvalo nikterak dlouho, poněvadž O-Film dodává komponenty pro Apple od začátku minulého roku. Byť se má jednat o sekundárního dodavatele (přibližně 10 % celkových dodávek), jelikož primárním je LG InnoTek, Apple případnou ztrátu zřejmě pocítí a bude se muset poohlédnout jinde, nebo rozšířit spolupráci se stávajícími partnery. Že se společnost provinila nucenými pracemi se poprvé objevilo v médiích v březnu tohoto roku. Olej do ohně byl znovu přilit v červenci, kdy americké ministerstvo obchodu přidalo O-Film na černou listinu, na které jsou čínské společnosti porušující základní lidská práva.

O víkendu se v britském The Independent redaktoři zaměřili na zacházení s Ujgury a jejich špatných pracovních podmínkách v továrnách, což byla pro Apple zřejmě poslední kapka. Společnost nicméně ještě údajně dokončí zakázku na dodávku fotoaparátů pro starší iPhony. Ačkoli obvinění nebyla prozatím nikterak prokázána, Apple zřejmě usoudil, že důkazů má dostatek. Není tomu tak dávno, co kvůli podobným prohřeškům pozastavil partnerství se společností Pegatron.

Dnes nejčtenější

.