Zavřít reklamu

Apple je pověstný tím, že je u designu svých produktů daleko konzervativnější než naprostá většina jeho konkurence. Design svých iPhonů totiž výrazněji měnívá až po třech letech a v případě Maců pak na změny svět čeká ještě déle. Například nynější verze MacBooků Pro si svou premiéru odbyla už v roce 2016. Už v příštím roce se nicméně s jejich designovým upgradem počítá, tedy alespoň podle zdrojů velmi přesného analytika Ming-Chi Kua. 

Kuo znovu potvrdil zprávy z předešlých týdnů týkající se plánovaného redesignu Maců v čele s iMacy a právě MacBooky s tím, že informace týkající se laptopů ještě upřesnil. Apple má totiž dle jeho informací mít na rok 2021 v plánu jen upgrade modelové řady Pro – tedy 13” a 16” modelů, přičemž počítat se má například s nasazením displejů s mini LED podsvícením. Fanoušci MacBooků Air sice příští rok ostrouhají, jelikož se s upgradem tohoto modelu nepočítá, na své si však přijdou o rok později. Jeho designová změna má totiž přijít v roce 2022 – tedy 4 roky po představení jeho současné verze. Tu totiž Apple ukázal už v říjnu 2018 spolu s iPady Pro 3. generace. Jelikož je však představení těchto strojů bohužel stále dost daleko, detailnější informace o nich zatím k dispozici nejsou. 

Upgrade MacBooků má podle analytika mezi uživateli zapříčinit hotové šílenství ve formě obřího zájmu. V příštím roce by se totiž mohla prodejnost Maců oproti letošku zvýšit až o 350 %, v roce 2022 pak dokonce o 450 %, což jsou naprosto skvělá čísla. Na druhou stranu je však potřeba brát v potaz to, že prodejnost Maců není nikterak velká a tudíž i takto velká procentuální zvýšení neznamenají prodeje například na úrovni Apple Watch či nedej Bože iPhonů. 

Dnes nejčtenější

.