Zavřít reklamu

Prakticky po každé majoritní aktualizaci iOS a iPadOS se uživatelé střetávají se zasekávající se klávesnicí. Tato chyba se projevuje tak, že po vyvolání musíte několik sekund počkat, abyste mohli začít psát. Pokud potřebujete napsat něco rychle, tak je tato chyba rozhodně nepříjemná, později vás však začne štvát i při klasickém psaní. Na internetu najdete hned několik složitých postupů, pomocí kterých se můžete s touto chybou vypořádat – většinou vám ale ani jeden nepomůže. Řešení problému je ale ve finále opravdu jednoduché, byť musíte zaplatit určitou daň. Pojďme se společně v tomto článku podívat, jak zasekávající se klávesnici v iOS a iPadOS 14 můžete vyřešit.

Co dělat, když se na iPhone v iOS 14 seká klávesnice

Jestliže máte na vašem iPhonu či iPadu problémy se zasekávající se klávesnicí, popřípadě pokud má klávesnice při psaní delší odezvu, tak stačí, abyste provedli resetování slovníku klávesnice. Pokud nevíte, jak na to, tak pokračujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu či iPadu přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak rozklikněte kolonku s názvem Obecné.
  • Zde poté sjeďte úplně dolů a rozklikněte sekci s názvem Resetovat.
  • Na nové obrazovce poté klepněte na možnost Obnovit slovník klávesnice.
  • Po klepnutí se autorizujte kódem a akci potvrďte klepnutím na Obnovit slovník klávesnice.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete jednou provždy vyřešit problémy se zasekávající se klávesnicí v rámci iOS či iPadOS 14, stejně tak i ve starších operačních systémech. Jak už ale název akce napovídá, tak tímto dojde k resetování vašeho slovníku. Pokud tedy často používáte nějaká slova, která se zařízení naučilo, tak se je klávesnice bude postupem času muset naučit znova. Jedná se však o otázku několika dní, maximálně týdnů, takže se rozhodně nejedná o nic hrozného a dá se to zvládnout. Za opravu zasekávající se klávesnice to rozhodně stojí.

Dnes nejčtenější

.