Zavřít reklamu

Pokud při práci využíváte především Mac a iPhone se snažíte nechat někde v pozadí, tak rozhodně nepatříte mezi jediné. Mnoho jedinců si nechává iPhone někde bokem, aby nedocházelo ke zbytečnému rozptylování. Během dne se však můžete ocitnout v situaci, kdy potřebujete rychle někomu zavolat. Každopádně namísto toho, abyste se pro iPhone zvedli, je mnohem pohodlnější hovor vyřídit z Macu či MacBooku, například s připojenými AirPody. Pokud chcete tuto funkci využít, tak je nutné aktivovat v rámci iPhone jednu z funkcí. V tomto článku se tedy podíváme, jak na to, a poté si řekneme, jakým způsobem můžeme z Macu někomu zavolat. Vrhněme se přímo na věc.

Jak na iPhone nastavit, abyste přes něj mohli volat z Macu

Pokud chcete prostřednictvím vašeho Macu volat z vašeho iPhonu, tak je prvně nutné, abyste provedli aktivaci funkce Hovory na ostatních zařízeních. Pokračujte následovně:

  • Na vašem iPhonu prvě otevřete nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde rozklikněte sekci Telefon.
  • Poté se v kategorii Hovory přesuňte do sekce Na ostatních zařízeních.
  • V rámci této sekce proveďte aktivaci funkce Hovory na ostatních zařízeních.
  • Nakonec níže v kategorii Povolit hovory aktivujte přepínač u vašeho Macu či MacBooku.

Tímto způsobem jste tedy úspěšně aktivovali možnost pro volání na vašem Macu či MacBooku. Každý hovor, který z macOS zařízení nyní provedete, se automaticky uskuteční prostřednictvím vašeho iPhonu. Samozřejmě je nutné, abyste pro využití této funkce měli zařízení vedená pod stejným Apple ID, tak stejně musíte být na obou zařízeních připojeni k Wi-Fi. Mimo toho pak na Macu ve FaceTime otevřete Předvolby, klepněte na Nastavení a aktivujte na Hovory z iPhonu. Hovor na Macu pak můžete začít prostřednictvím Siri – například Call [název kontaktu] či Call [číslo]. Popřípadě můžete otevřít FaceTime, kde hovor započněte.

Dnes nejčtenější

.