Zavřít reklamu

Že Apple pracuje na chytrém prstenu či něčem jemu podobném není díky obrovskému množství patentových přihlášek z minulosti žádným tajemstvím. Přestože se v posledních několika měsících mohlo zdát, že práce na tomto projektu pomalu utichly, nová nálož patentových přihlášek svědčí o opaku. A co víc – poodhaluje, že by mohl být prsten “jen” součástí něčeho mnohem zajímavějšího. 

Rozebírat jednotlivé patentové přihlášky plné technických údajů i nicneříkajících popisů je ve své podstatě zcela zbytečné. Po prostudování posledních z nich se však zdá, že má Apple svůj chytrý prsten vytvořit nikoliv jako samostatné zařízení se svými vlastními funkcemi a ekosystémem, ale “jen” jako ovladač propojený s chytrými brýlemi, headsetem či zkrátka čímkoliv tohoto typu, na čemu Apple pracuje. Prsten by pak měl tomuto zařízení díky spoustě senzorů a čidel, které by měl obsahovat, poskytovat velmi přesné informace o pohybu ruky, na které bude umístěn, díky čemuž by měly být následně brýle schopné například daleko lépe pracovat s rozšířenou realitou a končetinami uživatele v ní. Prsten by nicméně mohl najít využití i při ovládání spousty jiných zařízení v čele s iPhony či Apple Watch, avšak v tomto případě spíše primárně jako vzdálená spoušť či ovladač pro jednoduché úkony, nežli jako senzor pro rozvoj jejich funkcí. 

S ohledem na to, že se z prstenu Applu stane pravděpodobně nedílná součást chytrých brýlí je prakticky jasné, že k jeho představení dojít dříve při představení Apple Glass dojít nemůže. Bohužel, ani jejich příchod není v tomto směru v jablečném světě zatím tak úplně termínově jistý, jelikož byl za posledních několik měsíců a let již mnohokrát přeložen. Nezbývá tak nic jiného než doufat, že odkladů už bylo dost a Apple se s tímto zřejmě revolučním produktem vytasí co nevidět. 

Dnes nejčtenější

.