Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi jablečné fanatiky, tak s největší pravděpodobností používáte pro brouzdání na internetu nativní prohlížeč Safari. Tento prohlížeč je k dispozici jak v rámci macOS, tak i v iOS a iPadOS. Apple se v něm snaží klást co největší důraz na bezpečí a ochranu soukromí uživatele, což se mu rozhodně daří. V poslední velké aktualizaci Safari jsme se dočkali přidání speciálního nástroje, který se stará o to, aby webové stránky nemohly kontaktovat trackery a umožnit tak vytvoření profilu vaší identity. Kromě toho pak můžete využít možností pro deaktivaci zobrazování reklam. Některé stránky jsou ale nastaveny tak, že vás k určitému obsahu v případě aktivního blokátoru reklam nepustí. Naštěstí ale existuje možnost, jak stránku bez blokátorů zobrazit, a to bez nutnosti kompletního vypnutí.

Jak na Macu v Safari otevřít stránku bez aktivních blokátorů reklam

V případě, že máte na vašem macOS zařízení v Safari aktivní blokátor reklam a ocitli jste se na stránce, která vám kvůli tomu odmítá zobrazit obsah, tak máte dvě možnosti – buď blokátor vypnete, anebo ze stránky odejdete a zapomenete na ni. Pro rychlou deaktivaci blokátoru jen na určité stránce pokračujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se samozřejmě do Safari na Macu přesunuli.
  • Poté si stránku, která obsah nenačítá, najděte a otevřete.
  • Nyní počkejte, až dojde ke kompletnímu načtení.
  • Jakmile se stránka načte, tak v pravé části adresního řádku podržte kurzor na ikoně šipky v kolečku.
  • Po chvilce se zobrazí menu, ve kterém klepněte na možnost Načíst znovu bez blokátoru obsahu.
  • Stránka se poté načte bez aktivního blokátoru obsahu, takže si obsah budete schopni zobrazit.

Využívání blokátorů obsahu a reklam je samozřejmě pro uživatelé velmi pohodlné. Nikde se nezobrazuje žádná reklama a vy tak můžete obsah sledovat bez rušivých elementů. Berte však v potaz, že většina webových stránek a portálů využívá reklamy k zaplacení hostingu, popřípadě k určité formě výdělku. Naprosto stejně funguje například i Letem světem Applem – nabízíme vám obsah zdarma, za který nám zaplatíte právě zobrazením reklam. Pokud si reklamy na webových stránkách nezobrazíte, tak autory žádným způsobem nepodpoříte – rozhodně tedy na to myslete.

Dnes nejčtenější

.