Zavřít reklamu

Řady jablečné společnosti se opět rozšíří o zvučné jméno. Do Applu totiž přichází z Intelu Barbara Whye, která se v příštím roce stane viceprezidentkou Applu pro začleňování (inkluzi) a rozmanitost. S touto agendou má dobré zkušenosti, jelikož podobnou funkci zastávala právě i v Intelu.

Barbara Whye jistě není ve světě technologických společností neznámé jméno. Web Fortune, který jako první na zaměstnání této ženy Applem upozornil, ji letos zařadil do svého seznamu nejmocnějších žen. Barbara má bohaté zkušenosti. Do Intelu nastoupila v roce 1995 jako inženýrka a od té doby pracovala na spoustě projektů. Také se podílela na uvádění nových produktů Intelu po celém světě. Zaměstnání této ženy není žádná spekulace, jelikož tuto skutečnost potvrdili i mluvčí Applu, kteří sdělili, že Barbara Whye „nyní přinese Applu svůj nesmírný talent a bohaté zkušenosti, čímž rozšíří celonárodní úsilí společnosti o najímání, rozvoj a udržení světových talentů na všech úrovních.

Pokud jde o tento post, Apple pro něj hledal člověka od června tohoto roku, kdy společnost opustila Christie Smith. Není divu, že nalezení kvalitní náhrady trvalo takovou dobu, neboť je známo, že Apple si lidi pečlivě vybírá. S drobným úšklebkem můžeme pomýšlet na to, co na tento krok říkají v Intelu. Po zařazení vlastního čipu pro Macy totiž Apple ještě přetahuje zaměstnance.

Dnes nejčtenější

.