Zavřít reklamu

Každý z nás by měl pravidelně aktualizovat, a to jak operační systémy, tak i aplikace. Čas od času se totiž může stát, že se v rámci nějaké verze systému anebo aplikace objeví nějaká chyba. Většinou jsou tyto chyby malé a svým způsobem bezvýznamné, každopádně v ojedinělých případech se může objevit i taková chyba, která může ohrozit vaši bezpečnost. Aktualizace aplikací může systém provádět automaticky, každopádně stačí přejít do App Storu, kde lze aktualizace provést také ručně. Dejme tedy, že se rozhodnete pro instalaci všech aktualizací – poté ale zjistíte, že se potřebujete urychleně dostat do nějaké aplikace, jejíž aktualizace je v pořadí. Jak nastavit, aby se instalace aktualizace u určité aplikace prioritizovalo?

Jak na iPhone prioritizovat stahování aktualizace aplikace

V případě, že jste tedy ručně vyžádali stažení a instalaci aktualizací a nyní se potřebujete urychleně do jedné z těchto aplikací dostat, tak můžete využít prioritizaci, tedy že se některá aktualizace stáhne prioritně dříve. Postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste určitou aplikaci, kterou chcete spustit vyhledali.
    • Buď se tedy přesuňte na domovskou obrazovku, anebo do Knihovny aplikací.
  • Ikona aplikace bude zašedlá a namísto názvu se zobrazí Čekání…
  • Nyní stačí, abyste na ikoně této aplikace podrželi prst, dokud se nezobrazí menu.
    • U starších iPhonů s 3D Touch na ikonu aplikace silně zatlačte.
  • Z menu pak už jen stačí, abyste klepnuli na možnost Prioritizovat stahování.

Výše uvedeným způsobem můžete docílit toho, aby se aktualizace určité aplikace stáhla prioritně. Jakmile možnost Prioritizovat stahování stisknete, tak se dokončí stahování a instalace poslední aktualizace a ihned poté se systém vrhne na instalaci aktualizace té aplikace, kterou jste prioritizovali. Díky tomu se tedy do aplikace dostanete o mnoho rychleji, než kdybyste museli klasickým způsobem čekat. Stejným způsobem pak můžete v menu vybrat také možnost Zrušit stahování, čímž dojde ke zrušení stahování.

Dnes nejčtenější

.