Zavřít reklamu

Patříte-li mezi vývojáře aplikací či aktivní uživatele App Storu a potažmo Apple produktů jako takových, zbystřete. Apple totiž před chvílí oznámil, kdy proběhne jeho tradiční vánoční odstávka portálu iTunes Connect, který umožňuje vývojářům právě pracovat s aplikacemi. Ta jako v uplynulých dnech proběhne od 23. do 27. prosince a týkat se bude jak vydavatelů iBooks, tak aplikací v iOS App Storu i macOS App Storu.

Pro běžné jablíčkáře znamená odstávka výše uvedených služeb víceméně jediné – v období od 23. do 27. prosince nebudou v App Storech vycházet updaty aplikací či se v něm objevovat aplikace zcela nové. Kromě toho nebudou v App Storu přibývat například různé vánoční slevy, nicméně nebudou z něj ani mizet. Pokud by se vývojář přeci jen rozhodl cenu aplikace jakkoliv změnit, aplikace se zablokuje a až do 28. prosince jí nebude možné stáhnout.

Jak už bylo zmíněno výše, vánoční odstávka iTunes Connect se stala již jakousi tradicí, jelikož k ní Apple přistupuje rok co rok a to i ve stejném termínu – tedy od 23. do 27. prosince. Stejně jako každý rok se dá rovněž očekávat, že po znovuspuštění této služby bude App Store doslova zahlcen updaty, které vývojáři v tomto období vytvoří. Nezbývá než doufat, že se v těchto dnech nestane v žádné důležité aplikaci žádná velká chyba a nevyřadí ji z provozu. Oprava by byla víceméně nemožná.

Dnes nejčtenější

.