Zavřít reklamu

Pro ty, kteří tráví každý volný víkend na takzvaných Track days a místo kolínské používají benzín a zároveň milují moderní technologie a Apple, tak právě pro tyto petrolheady najdete inspiraci na vánoční dárky na následujících řádcích. Vždy, když budete kupovat nějkaou vychytávku, pamatujte na to, abyste zkontrolovali její kompatibilitu s vozem toho, koho chcete obdarovat. Kromě OBD konektorů z níže uvedeného seznamu jsou nicméně všechny vybrané dárky plně kompatibilní se všemi vozy a využít je může kdokoli, kdo má auto.

Garmin MarQ Driver

Garmin spojil ty njlepší materiály, které kdy byly použity pro výrobu chytrých hodinek, dal je do elegantního pouzdra a to vše vyšperkoval funkcemi pro motosport. Garmin MarQ Driver dokáží měřit časy jednotlivých kol na závodním okruhu, ukázat vám, jak moc se shodují jednotlivé časy mezi sebou, jaké máte sektorové časy, jakou jste dosáhli nejvyšší rychlost a jakým způsobem jste si jízdu užili, protože kromě všech dat o trati samozřejmě sbírají i data o vašem tepu, stresu a nebo například počtu spálených kalorií. Kromě toho samozřejmě nechybí ani klasické funkce, které znáte například z modelů Fénix. Hodinky Garmin si můžete zakoupit přímo zde.

GoPro – natočte si své zážitky

Ať už vyrazíte do některého z alpských průsmyků nebo na okruh, rozhodně si chcete své zážitky zapamatovat a od toho je zde GoPro. Přece jen Passo dell Stelvio nemá většina z nás za domem a tak je super si při dlouhých zimních večerech připomenout, jaké to bylo, když jste vstávali v 5 ráno, abyste se vyhli všem těm pumpičkářům, běžcům a výletníkům a projeli si jednu z nejlepších silnic na světě. GoPro vám bude skvělým parťákem, díky kterému si jednoduše a pohodlně natočíte všchny své zážitky. Na podrobnou recenzi GoPro HERO9 se můžete podívat přímo zde. Koupit GoPro HERO9 můžete přímo zde. Rozhodně nicméně stojí za to podívat se na starší verze HERO8 nebo HERO7, které se aktuálně prodávají za vynikající ceny a rozhodně ještě nepatří do starého železa a naprosté většině lidí budou stačit.

Michelin Pilot Sport Track Connect

Pokud to myslíte s okruhovým ježděním skutečně vážně, ale nemáte ve svém voze telemetrii, pak je tu pro vás Michelin Pilot Sport Track Connect. Vše funguje tak, že si koupíte základní sadu Michelin Track Connect. Ta obsahuje čtveřici senzorů a řídící jednotu, která sbírá data. Jednotu připojíte do OBD vašeho vozu a senzory pak vložíte kompatibilních pneumatik Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect. Pokud vás motosport baví, pak není Pilot Sport Cup 2 potřeba příliš představovat. Jedná se v podstatě o nejlepší pneumatiky na okruh, pokud nepočítáme závodní slicky. Jakmile pneumatiky sjezdíte, při jejich výměně zkrátka jen vyjmete senzory a vložíte je do nových. Samotná sada se senzory vám tedy vydrží navždy a měníte tak, jak je běžné, pouze pneumatiky.

Je však nutné myslet na to, že aktuálně jsou senzory kompatibilní pouze s modelem Pilot Sport Cup 2 a například do o něco pohodlnějších pneumatik Pilot Sport 4DS, které používám já, je není možné vložit. Jakmile propojíte senzory se řídící jednotkou, můžete se k ní následně připojit přes Bluetooth svého telefonu a pomocí aplikace Track Connect začít sbírat cenná data a rady. Aplikace měří teplotu a tlak pneumatik a kromě toho, že vám je ukazuje v reálném čase, dokáže vyhodnotit vaši jízdu a říct, zda máte pneumatiky nahustit nebo naopak podhustit, abyste dosáhli lepšího času. Aplikace by měla dokázat ve spojení s GPS daty také vyhodnotit náklony vozu a přenášení váhy a poté vás upozornit na to, kde se dále můžete zlepšit.

M Performance Track Fix: záběry jako z video hry

Pokud se rozhodnete jít na okruh, bude to pro vás jistě pokaždé obrovský zážitek, jenž si samozřejmě chcete co nejlépe uchovat a třeba se i pochlubit kamarádům. Od toho je tu BMW M Performance Track Fix for GoPro. Nebojte se, navzdory názvu je tato vychytávka kompatibilní s každým vozem, který má tažné oko. Jedná se o speciální držák na GoPro kameru, který vám umožní udělat jedinečné zábery trati, které vypadají jak z videohry s tou nejlepší grafikou na světě. Tato vychytávka se navíc prodává za necelé tři tisíce korun a potěší každého, kdo alespoň občas zajde na okruh. Na podrobnou recenzi se můžete podívat v článku Recenze BMW M Performance Track fix for GoPro: Udělejte si na okruhu jedinečné záběry.

GoPro Red bull ring

OBD Bluetooth diagnostika

Abyste nemuseli s každou sebemenší závadou k mechanikovi nebo jste si mohli nastavit věci, které neumožňuje palubní počítač, jsou tu diagnostiky do OBD portu vašeho vozu. K těm základním se stačí připojit z iPhone přes Bluetooth nebo Wi-Fi a okamžitě v příslušené aplikaci zjistíte, co váš vůz trápí, nebo si změníte nejrůznější nastavení. OBD diagnostiky se cenově pohybují od nižších stovek korun až po vyšší desítky tisíc a liší se zpravidla tím, jak podrobně dokáží všechny chyby řídících jednotek přečíst, vymazat a nastavit. Diagnostiky jsou pak také určeny pro jednotlivé automobilky samostatně a vždy si proto zkontrolujte, zda je daná diagnostika kompatibilní s vaším vozem. Diagnostiky kompatibilní s iPhone si můžete koupit přímo zde.

Car-Diagnostic-Tool

Dragy – změří rychlost vašeho vozu

Pro všechny ty, kteří jezdí na srazy, vrtají se ve svém autě a všemožně jej vylepšují a nebo jen mají možnost otestovat větší množství vozů, právě pro ty je tu systém Dragy. Jedná se o miniaturní krabičku, kterou umístíte do vozu a připojíte se k ní přes iPhone pomocí aplikace. Následně dokážete s přesností na tisícinu vteřiny změřit čas, za který dosáhnete na 50 km nebo 100 km v hodině. Samozřejmě lze změřit také ryclhost brzdění, rychlost, za jakou ujedete 250 metrů, kilometr nebo další libovolné vzdálenosti. Dragy umí měřit také zrychlení již jedoucího vozu například z 80 km/h na 130 km/h a tak podobně. Jedná se o super vychytávku, ale je potřeba myslet na to, že je určená spíše pro ty, jejichž vůz nemá stále stejný výkon, ale snaží se jej vylepšit nebo mají možnost testovat víc vozů. Dragy si můžete zakoupit přímo zde.

mainproduct_720x_c97b42b0-3245-40f8-bcfd-536bb63a0051_1024x1024@2x

Dnes nejčtenější

.