Zavřít reklamu

Obtěžují vás ve videích na YouTube reklamy a proto se snažíte sledovat jen ty tvůrce, kteří je do svých videí nedávají? Pak pro vás máme špatnou zprávu. YouTube totiž v tichosti aktualizovalo své smluvní podmínky, ve kterých nyní stojí, že začne vkládat reklamy automaticky do veškerých videí na své platformě. 

Pro tvůrce, kteří již byli s YouTube v partnerském programu a z reklam měli určité příjmy, změna smluvních podmínek prakticky nic neznamená. Uživatelé, kteří tvořili videa bez vidiny zisku a tedy i bez jakéhokoliv partnerského programu, však nyní budou YouTube de facto zdarma poskytovat prostor, ze kterého bude schopné na jejich úkor profitovat. Aby tomu tak nebylo, musí uživatelé vstoupit do partnerského programu, díky čemuž se s nimi začne YouTube o zisky z reklam dělit. Samozřejmě ale platí, že aby měl vstup do programu pro uživatele smysl, musí být jejich videa hojně sledovaná. V opačném případě nemá partnerství s YouTube příliš smysl řešit. 

Novinka se sice prozatím týká jen domovského trhu YouTube v USA, ale podle dostupných informací se má zhruba od poloviny příštího roku rozšířit i do dalších zemí a to včetně těch evropských – tedy i České republiky. Je nicméně velmi pravděpodobné, že na všechny reklamy na YouTube bude i nadále fungovat Adblock, popřípadě i jiné blokátory reklam. Pokud pak jejich příznivci nejste, stačí začít využívat službu YouTube Premium. 

Dnes nejčtenější

.