Zavřít reklamu

Apple vydal poměrně nečekaně a po krátké době od první bety betu druhou. Obyčejného uživatele ale opět zajímá, jak by nový systém iOS 14.3 mohl pohnout s rychlostí systému. Na tento aspekt se podíval kanál iAppleBytes, který provedl test na zařízeních iPhone SE 1.generace, 6s, 7, 8, XR a nově také iPhone 11. Test vám jako obvykle přikládáme pod tento odstavec, abyste si na něj mohli udělat obrázek sami.

Začneme u iPhone SE, u nějž vidíme rychlejší spuštění na zařízení s druhou betou, přičemž rozdíl není ani jedna sekunda. Na každý pád se jako vždy zaměříme na aplikace třetích stran, jejichž rychlost spouštění je při posuzování rychlosti zpravidla nejprůkaznější. Aplikace jako Facebook, Apollon for Reddit, Snapchat a VK se spustí rychleji na iOS 14.2, ovšem rozdíl opět není nikterak zásadní. U iPhonu 6s vidíme domovskou obrazovku iOS 14 dříve na aktuální verzi systému, přičemž rozdíl je přibližně jedna sekunda. Velký rozdíl, a to v řádu několika sekund, vidíme u Twitteru ve prospěch druhé bety. Podobně velký rozdíl ovšem vidíme u VK ve prospěch iOS 14.2. U iPhonu 7 pozorujeme domovskou obrazovku takřka ve stejný moment. Zaměříme-li se na aplikace třetích stran. Viditelnější rozdíl je k vidění pouze u VK na aktuálním iOS, kde se aplikace otevře o poznání rychleji. Ostatní aplikace pracují prakticky obdobně.

IPhone 8 se opět spustí takřka ve stejný okamžik. Při pohledu na aplikace třetích stran vidíme téměř u všech aplikací, až na VK, desetinu sekundy k dobru na aktuální verzi iOS. IPhone XR naskočí asi o dvě sekundy dříve na iOS 14.2. U tohoto modelu jsou jen drobné výkyvy v řádech desetin sekund pro oba systémy, takže se nedá jednoznačně říct, kdo vychází ze souboje lépe. Na řadu přichází iPhone 11, jenž byl kanálem iAppleByts do pravidelného testování rychlosti nově zařazen. Zde vidíme o něco rychlejší spuštění iPhonu na iOS 14.2, jde ovšem o naprosto zanedbatelnou hodnotu. Podobně je tak i u aplikací, jelikož se otevírají vesměs ve stejný moment. Pohlédneme-li na test s odstupem, tak asi lze povědět, že druhá beta zamíchala kartami o něco více, ovšem nedá se jednoznačně říct, že by na nějakém konkrétním zařízení výrazně škodila.

Dnes nejčtenější

.