Zavřít reklamu

Start prodejů letošních iPhonů 12 si Apple za rámeček zcela určitě nedá. Přestože se podle dostupných informací těší obřímu zájmu o prakticky všechny nové modely, musí u většiny z nich řešit nepříjemné problémy. Zatímco na iPhonech 12 a 12 Pro zlobí textové zprávy, iPhone 12 mini si zase tak úplně nerozumí s prsty uživatelů, zejména pak palci. 

Čím dál větší počet jablíčkářů vlastnících iPhone 12 mini si na diskuzních fórech po celém světě stěžuje na to, že jim displej jejich nového telefonu čas od času neregistruje prst. Kvůli tomu je tak problém například telefon odemknout, popřípadě na něm dále jakkoliv fungovat. Poměrně zajímavé je nicméně to, že se problém týká primárně palce a že se u některých uživatelů objevuje útržkovitě. 

Samotný Apple se sice k problému zatím nevyjádřil, mezi uživateli se však začíná spekulovat nad tím, zda nesouvisí vynechávání displeje s problémy s jeho uzemněním, jelikož tomu odpovídají některé jejich pokusy v čele s připojením telefonu k nabíječce. Problém je nicméně v tom, že kvůli tomu zatím neexistuje vyloženě spolehlivé řešení, jak vše alespoň provizorně jednoduše vyřešit například nasazením krytu či podobnými věcmi. Minimálně jednomu našemu čtenáři totiž vykazuje jeho iPhone 12 mini toto chování i s nasazeným originálním MagSafe krytem a tvrzeným sklem na displeji, na diskuzních fórech pak uživatelé hlásí problémy i na zcela holých telefonech, potažmo telefonech jen v krytech nebo jen se skly. Je nicméně potřeba znovu zmínit, že se Apple k celé situaci zatím nevyjádřil a tudíž nemá smysl spekulovat ani nad možnostmi oprav. 

Dnes nejčtenější

.