Zavřít reklamu

Ve včerejších večerních hodinách jsme se konečně, po téměř půl roce čekání, dočkali vydání první veřejné verze macOS 11 Big Sur. Kromě designových změn tato verze přináší také nespočet nových funkcí, které se rozhodně mohou hodit. Díky jedné z nových funkcí si můžete v novém macOS nastavit, aby se při spuštění Macu či MacBooku přehrával legendární zvuk. Tento zvuk se projevoval na starších jablečných zařízeních, každopádně s těmi novějšími se poté vypařil – stále jste jej mohli ale aktivovat přes Terminál. Nyní tuto možnost máme k dispozici přímo v nastavení. Pokud chcete zjistit, jak na to, tak pokračujte ve čtení.

Jak na Macu nastavit, aby se při jeho spuštění přehrál zvuk

Chcete-li na vašem Macu či MacBooku nastavit, aby se po jeho spuštění přehrál legendární zvuk, tak se nejedná o složitý proces. Stačí, když se budete držet následujícího postupu:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu s macOS Big Sur klepnuli na ikonu  vlevo nahoře.
  • Po klepnutí na tuto ikonu se zobrazí menu, ve které zvolte možnost Předvolby systému…
  • Tímto se otevře nové okno, ve kterém najdete veškeré sekce pro změnu předvoleb systému.
  • V rámci tohoto okna je nutné, abyste našli sekci s názvem Zvuk, kterou pak rozklikněte.
  • Po rozkliknutí se v honím menu přesuňte do záložky s názvem Zvukové efekty.
  • Zde už jen stačí, abyste níže aktivovali funkci Přehrát zvuk při startu.

Výše uvedeným způsobem můžete tedy jednoduše nastavit, aby se při startu Macu či MacBooku automaticky přehrál zvuk. Díky této funkce dokážete především perfektně nostalgicky zavzpomínat na dobu, kdy se tento zvuk nativně přehrával automaticky. Berte však na vědomí, startovací zvuk se nemusí vždy úplně hodit – například tehdy, pokud nechcete vzbudit svou drahou polovičku. Startovací zvuk má takovou hlasitost, se kterou jste Mac či MacBook vypnuli, popřípadě můžete ihned po spuštění podržet tlačítko pro ztišení hlasitosti na klávesnici, čímž k přehrání zvuku nedojde.

Dnes nejčtenější

.