Zavřít reklamu

Od vydání první veřejné verze macOS Big Sur nás dělí jen několik málo minut. Pokud se řadíte mezi nedočkavce, tak už jste s největší pravděpodobností měli nainstalovanou beta verzi tohoto operačního systému pro jablečné počítače. První vývojářská beta verze macOS 11 Big Sur je k dispozici již od vývojářské konference WWDC20, které jsme se dočkali letos v červnu. Od té doby Apple vydal nespočet dalších verzí. I přesto, že jsou beta verze určené především pro vývojáře, tak existuje mnoho obyčejných uživatelů, kteří se do instalace pustili. Pokud chcete z beta verze macOS Big Sur přejít na první veřejnou verzi, tak v tomto článku zjistíte, jak na to.

Jak přejít z bety Big Sur na veřejnou verzi

Chcete-li přejít z beta verze macOS Big Sur na veřejnou verzi tohoto systému, tak se nejedná o nic složitého. Stačí, abyste postupovali následovně:

  • Prvně je nutné, abyste v levém horním rohu obrazovky klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak se zobrazí rozbalovací menu, ve kterém klepněte na možnost Předvolby systému…
  • Nyní dojde k otevření nového okna se všemi dostupnými předvolbami systému.
  • V tomto okně lokalizujte a klepněte na možnost Aktualizace softwaru.
  • Poté je nutné, abyste několik sekund počkali, dokud nedojde k načtení.
  • Po načtení všech informací klepněte v levém dolním rohu na tlačítko Podrobnosti…
  • Jakmile na tlačítko klepnete, tak se zobrazí další okno, ve kterém klepněte Výchozí hodnoty.
  • Nakonec se pouze autorizujte pomocí Touch ID či hesla k vašemu profilu a potvrďte změny.

Jakmile z beta testování macOS 11 Big Sur vystoupíte, tak je nutné, abyste vyčkali na vydání další veřejné verze tohoto systému. Berte v potaz, že nelze přejít z novější verze systému na starší verzi. Jestliže tedy máte nainstalovanou například poslední dostupnou beta verzi macOS Big Sur 11.0.1 RC 2 a vystoupíte z beta testování, tak budete schopni na veřejnou verzi schopni přejít až poté, co Apple vydá macOS Big Sur 11.0.2.

Dnes nejčtenější

.