Zavřít reklamu

Zatímco po iPhonech 12 Pro se po spuštění jejich předobjednávek jen zaprášilo, což se projevilo zejména výrazným prodloužením dodací doby, v případě iPhonů 12 mini a Pro Max je tomu zcela jinak. Oba tyto modely mají totiž prakticky po celém světě stále krátké dodací doby – tedy minimálně v porovnání s iPhony 12 Pro. Apple se tak buď na jejich prodeje o poznání lépe skladově připravil, nebo je o telefony v porovnání s řadou 12 Pro menší zájem.

Zatímco v případě iPhone 12 Pro hlásil oficiálně web Applu (v pondělí 9. listopadu ráno) u všech barevných i úložných variant dodání za 2 až 3 týdny, u iPhonů 12 Pro Max byly k nalezení stále konfigurace, které je Apple schopný doručit do 7 až 10 pracovních dní s tím, že se nejedná o konfigurace, které by rozhodně nedávaly z hlediska zájmu smysl. Jednalo se totiž i o 256GB varianty, které jsou mezi jablíčkáři velmi oblíbené a jdou tedy logicky na dračku daleko více než iPhony s 512GB úložištěm. Pokud bychom se pak podívali na iPhony 12 mini, zde je Apple u spousty barevných i úložných konfigurací i nyní slíbit dodáni hned první den startu jejich prodejů – tedy 13. listopadu. U několika málo variant sice uvádí dodání za 5 až 7 nebo 7 až 10 dní, ale i tyto čekací doby jsou stále mnohem snesitelnější než ty u iPhone 12 Pro. 

Je otázkou, zda se na dodacích dobách odráží menší zájem o velké nebo naopak malé telefony, nebo jejich lepší skladová dostupnost na strašně Applu. Obecně však platí, že nejoblíbenějšími iPhony jsou dlouhodobě ty ve velikosti iPhonů 12/12 Pro, takže se jako pravděpodobnější jeví první varianta. Ostatně, do karet jí hraje i fakt, že u modelů mini či Pro Max doposud žádné predikce prodejů, které by překonaly klasické 12 Pro, neexistují. Vše však v tomto směru ukáží až následující dny a týdny. 

Dnes nejčtenější

.