Zavřít reklamu

Řadíte se mezi fanoušky fotek focených na ultraširokoúhlé objektivy iPhonů z 11 (Pro) či 12 (Pro)? Pak pro vás máme velmi dobrou zprávu. Podle velmi přesných zdrojů renomovaného Apple analytika Ming-Chi Kua má totiž Apple v plánu příští rok minimálně u řady Pro ultraširokoúhlé objektivy výrazně vylepšit, díky čemuž na n budou uživatelé schopni fotit daleko lepší fotky než nyní. 

Kuovy zdroje tvrdí, že se příští rok dočkají iPhony 13 Pro ultraširokoúhlých objektivů se světelností f/1,8 namísto nynější f/2,4, díky čemuž budou mnohem využitelnější i při zhoršených světelných podmínkách a celkově dokáží zachytit mnohem větší míru detailů. Kromě toho má Apple v plánu vylepšit i jejich ostření, kdy zatímco nyní je pevné, příští rok bude automatické a tedy i de facto funkční stejně jako na klasickém širokoúhlém objektivu. O objektivy se pak má podle analytika postarat firma Largen, se kterou Apple spolupracuje i nyní. 

Pokud se kalifornský gigant rozhodne příští rok osadit vylepšenými ultraširokoúhlými objektivy jen modely z řady Pro, je podle Kua jasné, že by se tak stalo v roce 2022 u všech iPhonů 14. Co se pak týče iPhonů chystaných pro příští rok, dorazit mají opět čtyři modely ve třech velikostních variantách s tím, že minimálně dva dostanou 120Hz displej. Samozřejmostí je pak i výkonnější čipset a snad i úspornější modul pro 5G. 

Dnes nejčtenější

.