Zavřít reklamu

Jablečné telefony se bezesporu řadí mezi nejlepší kousky na trhu. Kombinují totiž skvělý výkon s prvotřídním designem a nabízí parádní operační systém. Právě ale zmiňovaný design s sebou přináší určitou daň v podobě snadného poškození při pádu. Tento problém naštěstí dokáží vcelku snadno, a především levně řešit kvalitní kryty či pouzdra.

Co když se ale řadíte mezi milovníky pohybu a adrenalinových sportů, kde vám může iPhone snadno spadnout i z větší výšky? Pro takové případy se na trhu nachází extrémně odolné kryty. A přesně na jeden z těchto kousků si v dnešní recenzi posvítíme. Konkrétně se podíváme na super odolný kryt LOVE MEI Powerful.

LOVE MEI Powerful
Zdroj: redakce Letem světem Applem

Oficiální specifikace

Na test nám do redakce dorazil ochranný kryt LOVE MEI pro iPhone 11 v průzračné červené, tmavě zelené a černé barvě. Podle samotného popisu se jedná o vysoce odolný kryt, který telefonu dokonce sám nabízí ochranné sklo a nikterak nebrání bezdrátovému nabíjení. Kryt by měl poté telefon chránit před stříkající vodou, sněhem, prachem a poskytovat dostatečnou odolnost v případě pádu z až 1,8 metrů. Jaká je ale praxe?

Balení

Produkt je zabalen do poměrně dobře zpracované krabičky, která svým rozměrům odpovídá obsahu. Po jejím otevření z horní strany si vytáhneme další menší krabičku již se samotným krytem. V tomto směru musím rozhodně výrobce pochválit. Vše je totiž parádně seřazeno – na první pohled můžeme vidět samotný obal, pod kterým se nachází příslušná dokumentace a dva imbusy pro instalaci krytu.

Na boční straně se ještě nachází praktické poutko se šňůrkou, čímž si můžeme iPhone v krytu LOVE MEI připevnit k ruce. Dle mého názoru by se v balení žádného produktu neměl nacházet takzvaný nevyužitý prostor, což výrobce zvládl na výbornou. Ještě bych se rád vrátil k samotné dokumentaci. Jedná se o skutečného drobečka, který na šesti stránkách popisuje přednosti krytu a nadále zde nalezneme rychlý návod k instalaci o čtyřech krocích.

Design a zpracování – Elegantní obr

Jak jsem již zmínil výše, v dnešní recenzi se zaměřujeme na super odolný kryt, který je určen především do extrémních situací. To se samozřejmě podepisuje i na rozměrech. Telefon v tomto krytu může někomu připadat jako obrovská a těžká cihla. Je nutné si ale uvědomit, k čemu je tento kryt konkrétně určen. Společnost LOVE MEI s tímto produktem cílí především na skutečně náročné uživatele, kteří potřebují svůj iPhone ochránit i v těch nejnebezpečnějších situacích.

Když se na kryt dívám z tohoto úhlu pohledu, tak musím uznat, že se design výrobci skutečně povedl. Vyzdvihnout musím především nádherně pestré barvy, díky kterým kryt dokonale zdobí samotný telefon. Produkt se konkrétně skládá ze tří částí, a to dvou kovových rámečků a gumového těla. Aby byla zajištěna co možná nejvyšší odolnost, tak je vše spojeno za pomocí osmi šroubků. Nositelem samotného zbarvení jsou poté zmiňované kovové rámečky, přičemž gumový kryt je vždy černý. Z přední strany kryt zdobí zmiňované kovové rámečky, kde se vpravo nahoře nachází nápis LOVE MEI. Ještě musím zároveň zmínit, že kryt díky své přední straně není možné kombinovat s tvrzenými skly. Přední část už totiž nabízí vestavěné ochranné sklo.

Pojďme se ale ještě podívat na zadní stranu. Ta se zhruba z jedné třetiny skládá opět z kovu, přičemž zbytek tvoří gumové tělo. Přesně díky tomuto si kryt dokázal zachovat schopnost bezdrátového nabíjení, ve kterém mu nic nebrání. Zaměřit se ještě můžeme na zadní fotomodul. Ten je totiž opět dodatečně kryt ochranným sklem. Z bočních stran poté vystupuje gumové tělo. Díky tomu dokáže kryt zachránit telefon i v případě škaredého pádu.

LOVE MEI Powerful barvy
Zdroj: redakce Letem světem Applem

Rád bych ještě vyzdvihl zaslepený Lightning port, který chrání poměrně solidní vrstva gumového těla. Netřeba se ale ničeho obávat, záslepku lze samozřejmě oddělat a klasicky zapojit napájecí kabel či případně využít bezdrátového nabíjení. Jestliže je ale telefon kompletně chráněn ze všech stran, jak je to s postranními tlačítky? Zapínací tlačítko i boční čudlíky pro ovládání hlasitosti jsou řešeny stejně jako u konkurenčních krytů. Elegantní řešení se však nachází v případě přepínače tichého režimu. Na krytu se nachází speciální knoflík, s jehož pomocí můžete režimy bez jediného problému přepínat.

Osobní zkušenost

Instalace krytu

Pojďme se ještě podívat na samotnou instalaci krytu. Nejprve je nutné s pomocí imbusu odšroubovat všech osm zmiňovaných šroubků. Tímto se nám kryt rozdělí na tři části, a navíc se nám odhalí další „dárečky“ od výrobce. V samotném krytu jsou ukryty tři další náhradní šroubky, hadřík z mikrovláken a napuštěný ubrousek pro co možná nejlepší vyleštění ochranného skla a displeje telefonu.

Postup instalace krytu je velice jednoduchý, avšak přesto dokáže uživatele zarazit. Samozřejmě rozebrání krytu a jeho opětovné složení zabere nějaký ten čas. Z mého pohledu se ale jedná o vcelku malou a akceptovatelnou daň za to, že iPhone tak následně získá extrémní odolnost. Následně už jen stačí dát telefon do gumového obalu, přiložit dvě kovové části a kryt opět sešroubovat.

Kryt LOVE MEI Powerful v praxi

Kryt jsem poté několik týdnů testoval, a to konkrétně tak, že jsem jej používal neustále. Kvůli jeho větším rozměrům jsem si první den musel zvykat, což se dá samozřejmě pochopit. Posléze jsem ale ve velikosti neviděl žádný handicap – spíše naopak. O telefon jsem se prakticky přestal bát, protože mi kryt dodával notnou dávku důvěry v samotný produkt. Zároveň musím ocenit, že LOVE MEI Powerful skvěle padne do ruky a bez problému se ovládá i přes zmiňované ochranné sklo.

Resumé

Ačkoliv se nepovažuji za fanouška krytů obecně a rád nechávám vyniknout design jablečného telefonu, tak musím uznat, že se Powerful společnosti LOVE MEI skutečně povedl. Kryt svému uživateli dodává parádní důvěru, dobře se drží, a přestože je větší či hrubý, stále si bez jediného problému poradí s bezdrátovým nabíjením.

LOVE MEI Powerful kryt
Zdroj: redakce Letem světem Applem

Tento produkt by podle mého názoru rozhodně neměl chybět ve výbavě všech náročnějších uživatelů, kteří hledají co možná nejvyšší odolnost pro jejich iPhone. V závěru bych ještě rád vyzdvihl elegantní matné barvy, které tomuto „obrovi“ dodají na elegantnosti.

Sleva pro čtenáře

Řadíte se do zmiňované skupiny akčních lidí, kteří se bez odolného krytu zkrátka neobejdou? V takovém případě pro vás máme skvělou zprávu. Ve spolupráci s naším partnerem iPouzdro vám totiž přinášíme exkluzivní slevový kód, díky čemuž můžete na nákupu krytů značky LOVE MEI ušetřit skvělých 20 %. Jednoduše vám v košíku stačí zadat lsa42247 a cena se následně automaticky sníží. S nákupem byste ale neměli otálet, protože kód je platný pouze do 11. listopadu.

LOVE MEI Powerful
Zdroj: redakce Letem světem Applem

Dnes nejčtenější

.