Zavřít reklamu

Zkratky Siri jsou součástí operačního systému iOS již delší dobu, kreativní uživatelé ale neustále vytvářejí a zveřejňují nové a nové. V dnešním článku vám představíme pětici zajímavých zkratek, které se vám budou rozhodně hodit. Pro úspěšné stažení zkratky je potřeba, abyste si její odkaz otevřeli v Safari na svém iPhonu. V Nastavení -> Zkratky -> Povolit nedůvěryhodné je také zapotřebí aktivovat nedůvěryhodné zkratky.

Ovládněte baterku

Společnost Apple se neustále snaží vylepšovat možnosti správy baterie svých iPhonů, k dokonalosti tomu ale stále ještě něco chybí. Operační systém iOS již dlouhou dobu nabízí možnost aktivace nízké spotřeby baterie – tento režim za pomoci jistých úsporných nastavení zpomalí spotřebu vaší baterie. Pokud tento proces chcete mít co možná nejvíce pod kontrolou, můžete vyzkoušet zkratku Intelligent Power, která vám umožní ještě lepší ovládání.

Vypuzení vody

Novější iPhony jsou sice o poznání více odolné vůči vodě než jejich předchůdci, přesto ale není příliš dobré, pokud se do nich dostane jakákoliv tekutina. Vodu je možné vypudit z reproduktoru iPhonu za pomoci vygenerování specifického tónu. K tomu slouží jak aplikace třetích stran, tak i zkratka s názvem Water Eject, kterou můžete snadno aktivovat hlasovým příkazem Siri.

Sdílení Wi-Fi

Určitě znáte situaci, kdy k vám domů přijde návštěva a poprosí vás o sdělení hesla k vaší domácí Wi-Fi. Pokud se vám nechce sdělovat heslo – což je zcela pochopitelné – můžete pro tyto účely použít zkratku Share Wi-Fi. Tato zkratka vám vygeneruje speciální QR kód, který návštěvník zkrátka jen načte na své zařízení, a může pohodlně surfovat po internetu.

MHD Praha

Tentokrát se do výběru nejlepších zkratek pro iOS dostal i jeden ryze český kousek. Způsobů, jak platit za pražskou MHD, je hodně – jedním z nich jsou takzvané SMS jízdenky. Pokud při svém cestování po Praze využíváte právě tento způsob platby za jízdenky, určitě oceníte zkratku, která vás zbaví nutnosti vypisovat text SMS.

Bezpečné heslo

K vygenerování silného a stoprocentně bezpečného hesla slouží nejen řada aplikací třetích stran, ale třeba také různé webové prohlížeče. Pro tyto účely můžete ale také využít šikovnou zkratku, která vám na základě vám zadaných parametrů spolehlivě vygeneruje jedinečné a bezpečné heslo. Možností je opravdu hodně, včetně hesla, složeného pouze z čísel, písmen, nebo dokonce emotikonů.

Dnes nejčtenější

.