Zavřít reklamu

Někdo může považovat Pokémon Go za fenomén let minulých, nebo spíše jednoho minulého léta. Obrovský boom, který provázel vydání hry v roce 2016 po pár měsících prakticky zanikl a z obrovské počáteční komunity zbyl jen zlomek. Věrní hráči ale dokážou pořádně utrácet a tak Pokémon Go vykazovalo stále vysoké zisky. Jen málokdo by ale čekal, že by letošní pandemie nového koronaviru a opatření s ní spojené mohla vést k rekordním tržbám hry, která své hráče nutí chodi ven a hledat tam nové vzácné úlovky. Realita je ovšem taková, že rok 2020 je pro Pokémon Go zatím neúspěšnějším v jeho historii – za kalendářní rok zvládli uživatelé utratit už přes miliardu amerických dolarů.

Klíčem k úspěchu byla chytrá strategie vývojářů z Niantic, jak se poprat s novými omezeními. Hráčům během celoplošných lockdownů poskytovaly předměty zdarma a nacházeli způsoby, jak jim umožnit chytat kapesní monstra z pohodlí domovů. Hru si stáhlo do svých zařízení už přes šest set milionů hráčů, kteří ji společně s překonáním miliardové mety dosadili i na třetí příčku nejvýdělečnějších mobilních her, těsně za PUBG Mobile a Honor of Kings.

Pokémoni tak stále frčí. Kromě úspěchu na mobilech pravidelně doráží i nové díly klasické RPG série, která pomohla značce stát se nejvýdělečnější mediální frančízou v historii. Jaký máte názor na Pokémony vy? Zůstali pro vás už v propadlišti dějin, nebo stále prohledáváte ulice měst a rozčilujete se při neúspěšných hodech pokébally? Dejte nám vědět v diskuzi pod článkem.

Dnes nejčtenější

.